Няма кандидати за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура

Няма кандидати за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура

Няма нито един кандидат за административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура, показа справка на "Правен свят". Срокът за подаване на документи от желаещите да оглавят специализираната структура изтече във вторник.

Това означава, че към момента прокурор Николай Найденов остава временен ръководител на обвинението, а Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва да открие нова процедура за избор на административен ръководител. След обнародването на такова решение в "Държавен вестник", ще стартира нов едномесечен срок, в който кандидатите ще могат да подадат документи.

Апелативната специализирана прокуратура е без титуляр от март т.г., когато по лични причини Даниела Попова подаде оставка.

Прокурорската колегия на ВСС вече проведе една процедура, за да назначи титуляр на поста, но до избор не се стигна, тъй като единият кандидат – настоящият градски прокурор Емилия Русинова – се отказа от състезанието, а другият – следователят Бойко Атанасов – не получи от съдебните кадровици нито един глас в своя подкрепа, което въпреки очакванията на колегите му, явно го е демотивирало отново да се включи в процедурата. 

Стартира конкурс за прокурор и следователи в Специализираната прокуратура

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за първоначално назначаване на 1 прокурор и 14 следователи в Специализираната прокуратура.

 

Заявления за участие в конкурса се подават в 14-дневен срок от датата на обнародването на обявата в Държавен вестник. Конкурсът ще се проведе от конкурсна комисия на два етапа – писмен и устен изпит по реда на чл. 184 от Закона за съдебната власт.

 

Паралелно с това тече и конкурс за повишаване на прокурори и следователи в същото обвинение. В него свободните места за следователи са 17, а допуснатите кандидати са 4-ма. Прокурорските места пък са 14, а кандидатите са 32-ма.

Още по темата

Министерство на правосъдието разработва централизиран електронен портал за медиация

Предишна новина

Функцията на адвоката не е достатъчно добре разбирана

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  x | нерегистриран
  2
  0

  ЗА ТАМ СА НУЖНИ ДУ.Е И Т.ПКИ

 2. 1
  RRR | нерегистриран
  11
  -4

  Няма и да има, на кого му се занимава с дебили и поръчки.Гешевците явно са свършили.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.