Никой не иска да оглави Апелативен съд-Пловдив

Никой не иска да оглави Апелативен съд-Пловдив

Никой не иска да ръководи един от най-големите съдебни райони в страната – този в Пловдив. Това стана ясно, след като срокът за подаване на документи във втората поредна процедура за избор на председател на Апелативен съд-Пловдив изтече.

В предходния конкурс също нямаше нито един желаещ да заеме поста, а мандатът на предишния ръководител Магдалина Иванова изтече на 5 юни т.г. Междувременно тя писмено декларира пред Висшия съдебен съвет (ВСС), че не желае нито втори мандат, нито дори временно да остане начело на Апелативен съд-Пловдив до избора на нов титуляр. Това наложи Съдийската колегия към кадровия орган да определи за и.ф. административен ръководител на съда съдия Вера Иванова.

Ситуацията в целия Пловдивски съдебен район напоследък е доста любопитна. Окръжният съд в града също от известно време е без титуляр, като в момента тече втора поредна процедура за избор на председател. В първия конкурс единственият кандидат - Веселин Хаджиев – първоначално се оказа болен, а накрая се отказа от надпреварата. След това, при разкриването на нова процедура за поста се кандидатира единствено ръководителят на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев. Неговото изслушване също още не се е провело, понеже и той се разболя непосредствено преди насрочената дата. Идния вторник предстои да се разбере дали Калибацев ще се яви пред Съдийската колегия на ВСС, за да представи концепцията си за ръководството на Окръжния съд в Пловдив.

Още по темата

Новият главен прокурор трябва професионално и достолепно да участва в разговорите за състоянието на правовата държава

Предишна новина

Комисията по натовареност на ВСС предлага закриването на две военни съдилища

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 13
  Галя | нерегистриран
  6
  -4  Ако не се намери кой,аз съм готова да се жертвам.

 2. 12
  до коментар №10 | нерегистриран
  6
  -3

  Грешно мислиш.От председателското място на Апелацията,ще се чака овакантяване на председателското място на ВКС.Анадъмо аркадаш?

 3. 11
  | нерегистриран
  6
  -4
  До коментар #10 от " | нерегистриран":
  И аз си мисля , че този ниският и пълен , с очилцата няма да клекне на някакъв си пост в апелативен съд . Минимум главен инспектор , като за арменски поп няма ценз :)))))  е ако не стане главен инспектор, му се пази мястото за шеф на апелативния - поне влияние в този район да запази. винаги трябва да има резервен вариант.

 4. 10
  | нерегистриран
  3
  -6
  До коментар #9 от " | нерегистриран":


  Шегаджии ниедни. Вий друга работа немате ли си?

  Който веднъж се е качил на кон, нЕма да се качи на магаре.  И аз си мисля , че този ниският и пълен , с очилцата няма да клекне на някакъв си пост в апелативен съд . Минимум главен инспектор , като за арменски поп няма ценз :)))))

 5. 9
  | нерегистриран
  2
  -5
  До коментар #7 от "Овощар от Караджови трънки | нерегистриран":
  Кандидатът ще е единствен,въз пълничък ,и пловдивските съдии са умрели от страх,защото никой не иска.нито него ,нито клонинга му с лютеница та....  Шегаджии ниедни. Вий друга работа немате ли си?

  Който веднъж се е качил на кон, нЕма да се качи на магаре. 6. 8
  Българска дебела проза | нерегистриран
  9
  -3

  Иде ли?

 7. 7
  ************************************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 6
  +- | нерегистриран
  10
  -5
  До коментар #2 от "фифи | нерегистриран":
  може би чак през февруари 2020г ще има кандидат, един-единствен  Пълничък ли ще е този кандидат?

 9. 5
  възмутен | нерегистриран
  12
  -9

  Съдийте в апелативния район са в ступор от страх,и никой не смее да се кандидатира.Сега е страшно да кажеш,че мафията владее държавата.Затова всички съдии са се гипсирали от страх.Вероятно се търси място за балончо,и след 2 год.-председател на ВКС.Не смеете скъпи колеги да го изкажете на глас.Как да ни уважавам?

 10. 3
  Един магистрат | нерегистриран
  9
  -3

  Аз мисля, че срокът изтича днес тъй като 14.07 е почивен ден /неделя/, има време все пак до края на деня.

 11. 2
  фифи | нерегистриран
  23
  -4

  може би чак през февруари 2020г ще има кандидат, един-единствен

 12. 1
  ****** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.