НИП и СРС с обучение за правомощията на съда при неравноправни клаузи в потребителските договори

НИП и СРС с обучение за правомощията на съда при неравноправни клаузи в потребителските договори

Националният институт на правосъдието (НИП) в партньорство със Софийския районен съд организира обучение на тема "Правомощия на съда в заповедното и исковото производство във връзка с неравноправни клаузи в потребителските договори", съобщиха от Института.

Обучението ще се проведе в четвъртък, 13 февруари 2020 г., от 13.00 ч в сградата на СРС на бул. "Цар Борис III"  с лекторското участие на съдия Тотка Калчева от Върховния касационен съд и съдия Албена Ботева от Софийския градски съд.

Това е първото обучение, с което стартира Програмата за регионално обучение на НИП за 2020 г. 70 съдии от Софийския районен съд са потвърдили участие в обучението.

Програмата за регионално обучение е насочена към формиране и развиване на професионалните знания, умения, компетентности и нагласи на съдиите, прокурорите, следователите, съдебните служители и други представители на професионалната общност съгласно чл. 249 от Закона за съдебната власт. Тя се изпълнява от Националния институт на правосъдието в партньорство със съдилищата и прокуратурите в страната. През 2020 г. програмата се финансира от бюджета на Института. 110 органи на съдебната власт са подписали партньорски декларации и са утвърдени като участници в програмата.

Трите власти на теория – воюват, контролират се или се възпират

Предишна новина

Българин ръководил схема за кражби в Западна Вирджиния, използвал наркозависими

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.