НИП организира обучение за домашното насилие в гражданскоправен контекст

НИП организира обучение за домашното насилие в гражданскоправен контекст
снимка:БГНЕС

В периода 22 март – 22 април 2021 г. Националният институт на правосъдието (НИП) ще проведе електронно дистанционно обучение на тема „Домашното насилие в гражданскоправен контекст. Психологични аспекти”, разработено по проект „Превенция и противодействие на насилието срещу жени и домашното насилие”, осъществяван с финансовата подкрепа на програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г., съобщиха от организацията.

Обучението ще разгледа гражданскоправните аспекти на домашното насилие в контекста на установените международноправни стандарти за защита в тази област и практиката на Европейския съд по правата на човека, с оглед обезпечаване на ефективното им приложение на национално ниво.

Обучителният курс ще повиши информираността на българските магистрати по отношение на психологичните аспекти и фактори, обуславящи проявите на домашно насилие, както и психологичното консултиране при домашно насилие и ще допринесе за преодоляване на съществуващите стереотипи при разбирането на института и по-ефективно прилагане на мерките за защита на жертвите на домашно насилие.

Целева аудитория на обучението са съдии от районно и окръжно ниво, които разглеждат граждански дела и съдебни помощници. Максималният брой участници е 40.

Още по темата

Марш по време на пандемия*

Предишна новина

По закон: Тестват учениците само по желание на родителя

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.