Нито един магистрат не иска да гледа дело срещу хотел


Всички съдии от Варненския административен съд са си направили отвод по дело срещу ревизионен акт на "Черно море хотел мениджмънт" АД заради възможен конфликт на интереси.

Дирекция "Местни данъци и такси" в община Варна е издала акт, който ръководството на хотела обжалва пред Варненския административен съд. Шефката на съда Тинка Косева обаче е съпруга на члена на съвета на директорите на "Черно море хотел мениджмънт" Даниел Косев.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

За да няма съмнения към безпристрастността на съдебния състав, всички съдии си направили отвод, а Косева изпратила искане до Върховния административен съд (ВАС) да прехвърли преписката в съседен град.

Шефът на местните приходи във Варна Иво Филипов отказа да коментира ревизионния акт, тъй като има висящо производство. Актът вече е платен, но дружеството го оспорва и ако спечели, ще си върне парите с лихвите.

По предварителна информация става дума за разминаване между декларираната от хотела площ и реално използваната, което било установено с експертиза. Общинските ревизори начислили местни данъци върху площта, която смятат за реална за 5 г. назад, колкото е и давностният срок за такива задължения. Не са ясни мотивите, с които ръководството на хотела обжалва акта, но вероятно оспорва компетентността на експертизата.

Очакванията са ВАС да разпредели делото или в съда в Шумен, или в Добрич. До момента във Варна няма случай, в който всички съдии да си направят отвод в подобен казус.

Командоси за масова употреба

Предишна новина

Иранка, обвинена в извънбрачна връзка, получава амнистия след 8 години затвор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.