Нов таен запис на Бойко Борисов изтече в медиите

Нов таен запис на Бойко Борисов изтече в медиите
Вчера Бойко Борисов бе в прокуратурата, където му бяха снети обяснения във връзка с друг запис, изтекъл в медиите - за среща между него, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, състояла се в дома му в Банкя Снимка: БГНЕС

Нов таен запис на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е бил получен в платформата Болканлийкс. В него лидерът на ГЕРБ изнася нещо като лекция за това как се разпределят партийни квоти в общински фирми и как се печелят обществени поръчки от обръчи от фирми, съобщи сайтът "Биволъ". От записа не става ясно кои са събеседниците на Борисов, в пояснителната бележка към него се казва, че експремиерът говори пред партийни функционери.

Записът, който е качен на платформата Болканлийкс, е изключително кратък и с много лошо качество. Говори само Бойко Борисов,. Записът е разпокъсан, не е в цялост, личи си, че устройството е спирано и пускано. Ето и какво става ясно от думите на Борисов, които приличат на лекция: "...Как ще регулирате този въпрос (не се разбира)... сиреч трябва да тича, да обикаля, да раздава бюлетини, да обяснява, да прави събрания – това е много работа. Когато има ентусиасти това да го правят, това е добре. Но в много от случаите тези хора трябва да бъдат овъзмездени за тази си дейност (не се разбира)...

Следващото, което... (не се разбира)общинската корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти... (не се разбира)... Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, това купуват се, трамваи, влакове, няма значение...(не се разбира)... различни неща, горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава... (не се разбира)... тоя търг е за мойта фирма... (не се разбира)... Нали, разбирате?"

От "Биволъ" съобщават, че към аудиофайла има анонимни обяснителни бележки, в които имало "твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване, наредено от Цветан Цветанов".

"Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането на прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29 март в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество", пише още в сайта "Биволъ". Дължината на целия запис е 25 минути, той бил направен на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г., съобщава още "Биволъ" като се позовава на придружаващото записа писмо.

"От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани, най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структури. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща", се казвало в обяснителните бележки към записа.

Анонимният изпращач давал и подробности за начина на осъществяване на незаконното подслушване чрез СДОТО и паралелни структури. Според подателя "Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие".

Още по темата

И Мирослав Найденов даде обяснения за СРС-скандала

Предишна новина

Великобритания: Фирма за товарни превози - в надпревара за предоставяне на служебна защита*

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  идат изборите | нерегистриран
  0
  0

  и компроматите се роят. Нечиста игра,може да откаже от гласуване доста хора.

 2. 5
  деветата дупка на кавала | нерегистриран
  0
  0

  след 50-100 години

 3. 4
  деветата дупка на кавала | нерегистриран
  0
  0

  виждам червени и червиви пипала във всяко действие от 1989 г насам. И нищо друго не виждам. Червени, сини, жълти, лилави, гърбави /гербеви/ - всичко е тъмно червено и кърваво за мен. За съжаление. След 50-10 години може би хората няма да мислят "кърваво червено".

 4. 3
  DreadKnight | нерегистриран
  0
  0

  "БЪЛГАРСКИ МАГИСТРАТ ЗА РЕЗИЛ. БЕЗ КОМЕНТАР.

  Публикувано на 08.05.2013 / 19:44 ч. от afera

  Поредният резил на българския съд. И не ми казвайте, че бил резил на отделен матистрат. Прекалено много станаха отделните. Особено висшите отделлни орезилени магистрати. „4.1. Поведението на магистрата в обществото трябва да се основава на добри обноски и добро държание, а в обществените и служебни контакти той трябва да бъде учтив и любезен; 5.5. С личното си поведение, и чувство за отговорност в служебната и извънслужебната си дейност, магистратът трябва да дава пример за висок морал и почтеност; 5.6. Магистратът следва да се въздържа от всякакви действия, които биха могли да компрометират честта му в професията и обществото; „ От Етичния Кодекс за поведението на магистрата  Статус на Ясен Тодоров, шеф на Етичната комисия къв Висшия Съдебен съвет (ВСС), във фейсбук профила му:

  Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия към Висшия съдeбен съвет пише във фейсбук профила си “Да го духат сърбите!” по повод на не знам какво си. Към каквото и да е, няма право да го пише дори да си го мисли. Нормално е и разбираемо това да го каже фен от агитката на “Левски” или ЦСКА, както и някой от “Атака”, но български магистрат, и то член на Висшия съдебен съвет…. Умът ми не може да го уразумеее… Той по парадоксален начин парадоксално потвърждава, че са прави крайните радикали от които твърдяха, че всички от съдебната система са маскари… Жалко… И много опасно. Единственото лекарство е промяна на конституцията в посока осигуряване на възможност за самолечение на съдебната система от туморите, които я саморазяждат. А именно – избиране на Висшия съдебен съвет пряко (а не чрез двустепенни избори) само от съдиите."

  http://afera.bg/skandalno/42837.html

 5. 2
  Борисон и Цветанов в затвора | нерегистриран
  0
  0

  Заедно с измекярите си от съдебната власт

 6. 1
  1 | нерегистриран
  0
  -1

  Ц.Ц. следи и вас! Внимавайте с коментарите!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.