Нова голяма нарколаборатория разбиха прокуратурата и МВР, този път край Велико Търново

Нова голяма нарколаборатория разбиха прокуратурата и МВР, този път край Велико Търново
Част от растенията открити от разследващите, снимки:ПРБ

Разкрита е модерно оборудвана нарколаборатория в Горна Оряховица. 

Тайната производствена база за дрога била разбита при спецоперация на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Лабораторията действала в огромна база от три бивши цеха за пилешки разфасовки. Те се намирали до индустриалната зона в близост до квартал "Гарата". 

В последните десет години помещенията в нея се отдават под наем.  Част от наемателите са сред задържаните. Намерени са 1000 растения марихуана.

Акцията е проведена снощи, около 20:00 часа, като арестуваните са били в процес на обгрижване на растенията. Арестуваните са 32-годишен мъж от София и 30-годишен мъж от Арбанаси, съобщиха на брифинг от полицията във Велико Търново.

Предстои те да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми. В помещенията на бившата фабрика се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. 

Там са открити около 14 кг суха растителна маса за около 70 000 лв. Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането. Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца. 

В профила си в Twitter главният прокурор Иван Гешев определи акцията като "голям успех за прокуратурата и МВР".

"Трета разкрита нарколаборатория в последните дни, този път в района на Велико Търново. Голям успех за Прокуратурата и МВР в гр. Горна Оряховица, в полза на всеки български родител", написа Гешев.

Разследването на случая продължава.

 

Бивш военен уби българка и се самоуби в Палма де Майорка

Предишна новина

Как да се предпазим от хакерски атаки?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.