Нова присъда: Синът на Йоско Костинбродския получи 4 години затвор за участие в банда за разпространение на дрога

Нова присъда: Синът на Йоско Костинбродския получи 4 години затвор за участие в банда за разпространение на дрога
Иван Йосифов

Синът на популярния сред криминалния контингент Йосиф Йосифов (Йоско Костинбродския) - Иван, започва прогресивно да трупа присъди от Специализирания наказателен съд (СНС).

След като на 17 февруари т.г. Иван Йосифов бе осъден като ръководител на престъпна група, която в рамките на дейността си подготвяла покушения над прокурори и полицаи, сега той получи нова тежка присъда от 4 години затвор - този път като участник в наркобанда.

Със своя присъда от вторник СНС признава за виновен като организатор на престъпната група за разпространение на дрога друг известен кримигерой, а именно - Стефан Гевгелийски, който получи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване.

С присъдата на първоинстанционния съд подсъдимият Георги Христов получи наказание от 8 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда и 7 години за участие в организираната престъпна група, ръководена от Стефан Гевгелийски, като на Христов беше определено едно общо най-тежко наказание в размер на 8 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване. Той обаче беше оправдан по повдигнатото му с обвинителния акт обвинение за престъпление по чл.116 от НК. За участници в същата организирана престъпна група бяха признати за виновни Георги Гълъбов и Зорница Накова-Гевгелийска, които получиха наказание от по 3 години „лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок.

Христо Ангелов пък е осъден на 5 години „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лв., а Георги Георгиев – на 6 години и глоба в размер на 30 000 лв., за това, че са участвали в организирана престъпна група и са държали високорискови наркотични вещества.

За участие в групата за разпространение на дрога Ивайло Петров получи 5 години при строг режим на изтърпяване на наказанието.

Подсъдимите Владимир Милованов и Борис Кирилов получиха условни наказания за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, както следва – Милованов – 1 година „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв., а Кирилов – 3 години „лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок и глоба в размер на 7000 лв.

Присъдата не е окончателна и подлежи на жалба и протест в 15 дневен срок от постановяването й, пред Апелативен специализиран наказателен съд (АСНС).

Още по темата

България е в НАТО и не е чудно, че руските служби са активни у нас

Предишна новина

Георги Чолаков иска трансформация на щатове в подкрепа на административните съдилища в София, Пазарджик и Перник

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.