Нова забрана за излизане от домовете през уикенда влиза в сила в Турция


Нова забрана за излизане от домовете за събота и неделя обяви изненадващо турското вътрешно министерство. Тя ще важи за 15 области на страната, включително и в трите най-големи града - Истанбул, Анкара и Измир. Забраната влиза в сила в полунощ в петък срещу събота и ще трае до полунощ в неделя срещу понеделник.

Магазините за хранителни стоки, за плодове и зеленчуци, бакалиите и месарниците ще могат да работят до 23 часа в петък, както и между 10 и 17 часа в събота. Ресторантите и пекарните ще предлагат доставки на храна по домовете.

На пресконференция в сряда здравният министър Фахреттин Коджа заяви, че научният съвет към здравното министерство не е предложил ново въвеждане на забраната за излизане на улицата.

Първата забрана за напускане на домовете през почивните дни, целяща ограничаване на разпространението на коронавируса, беше издадена часове преди уикенда на 11-12 април и предизвика струпване на големи групи хора, които се запасяваха с продукти в последния момент.

Забраната първоначално беше въведена във всички 30 големи общини в Турция с население над 750 000 души, както и в град Зонгулдак, където заради въгледобивните мини и ТЕЦ-овете броят на белодробни заболявания е висок, но забраната постепенно отпадна за някои области.

Главният прокурор на САЩ обвини чужди интереси и екстремисти в опит да експлоатират протестите

Предишна новина

Министрите на правосъдието на ЕС обсъдиха екстрадицията

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.