Новата криза с COVID-19 застигна и дискотеките - намаляват капацитета им на половина

Новата криза с COVID-19 застигна и дискотеките - намаляват капацитета им на половина

Поредният епизод от кризата с COVID-19 застигна и нощните заведени, като капацитетът им ще бъде намален на половина. Това стана ясно след среща на здравния министър Костадин Ангелов и Асоциацията на заведенията.

"Посещениято на барове, дискотеки, нощни заведения се допускат при заетост на местата не повече от 2 квадратни метра. От 00:00 часа тази вечер ще бъде пусната и заповед. В момента в заповедта е записано един човек на квадратен метър", заяви министър Ангелов.
 
"По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", заяви Ангелов.

"Знаехме, че ще има ръст от заболели и  заразени. Това, което обсъждахме със здравното министерство от седмици е, че най-важното е да пазим здравето на хората, но и да не се стига до сюжета от март. Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне, за това сме готови на всякакви компромиси. Мисля, че постигаме хубави резултати", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Министър Ахладова проведе работна среща с посланика на Дания Сьорен Якобсен

Предишна новина

Кадровикът Даниела Марчева: Случайното разпределение на дела е гарант за независимостта на съдебната система

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Е.Христова | нерегистриран
  1
  -1

  Прави са от бранша в твърдението си, че второ затваряне ще е пагубно за бизнеса им. Щом се спазват мерките и има контрол, нека да работят.

 2. 1
  Ивелин Илиев | нерегистриран
  1
  -1

  Браншът доказа, че е отговорен към здравето на клиентите си и успешно се адаптира в новите условия. Моделът със затварянето не е удачен, това ще доведе до фалити и безработица. Хората просто трябва да са по- съзнателни и да спазват мерките.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.