Нови обвинения срещу кмета на Ботевград


Съмнения за злоупотреби с европроекти за пореден път са причината прокуратурата да се захване с кмета на Ботевград Георги Георгиев. Това се разбира от отговорите на Министерството на регионалното развитие, получени по Закона за достъп на информацията след сигнал на управителя на "Травъл Медиа груп" ЕООД Владимир Танев. ДУМА припомня, че министерството отговаря за ОП "Регионално развитие " 2007-2013 г. Заради друг сигнал на Танев бе наложена 100% финансова корекция на общината по договор за европроект. Така Ботевград стана първата и единствена българска община, на която е наложена пълна корекция по проект по ОП "Регионално развитие".
През април Танев подава и сигнал за нередности във връзка с европроекта "Дефилир на духовата музика". Той сигнализира за съмнения за измама, като посочва, че е получил инструкции от главния юрист и кмета да смени датата върху официален документ. След като отказал, получил отговор: "Вие нали бързате да си получите аванса за подписания договор за туристическия проект? Направете каквото се иска от вас и ще си получите парите". Танев признава, че се е поддал и изпратил исканото писмо, за да си получи аванса по друг договор, сключен между него и общината.
МРРБ е сезирало прокуратурата и АФКОС, които да кажат има ли нарушение и измама. За становището е информиран и кметът Георги Георгиев. В частта за анализ на нарушенията от правна страна се сочи чл. 311 от Наказателния кодекс, който се отнася до документни престъпления. За подобно нарушение Наказателният кодекс предвижда наказание до 5 години затвор. До произнасяне на прокуратурата сигналът е спрян.

Българин е арестуван в Молдова със 136 кг хероин

Предишна новина

Крадците да работят вместо да лежат в затвора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.