Нови трима задържани по делото срещу Арабаджиеви

Нови трима задържани по делото срещу Арабаджиеви

Нови три лица са задържани по делото срещу хотелиерската фамилия Арабаджиеви, иззети са и още 500 000 лв., съхранявани в пликове, съобщиха от Специализираната прокуратура.

"В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г., в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия. При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура", уточняват от държавното обвинение.

Процесуално-следствените действи, по неотложност, са възложени на ОДМВР-Бургас.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод "Кристал" в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипа, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив, съобщават още от прокуратурата.

Във връзка с казаното от адвоката на Вълчо Арабаджиев, че родителите му ще се върнат доброволно в България, главният прокурор Сотир Цацаров коментира: "Ние не сме пощенска станция, която да получава потвърждения. Прокуратурата действа по реда на НПК и не приема изявления, казани пред микрофони". Главният прокурор увери, че са предприети всички необходими действия по реда за международната правна помощ за установяване на местонахождението на Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Още по темата

При отмяна на полет авиокомпанията дължи на пътника и комисионните, заплатени на посредник

Предишна новина

Председателят на ВКС демонстрира арогантна пренебрежителност към Народното събрание

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    хер Шайзе | нерегистриран
    0
    0

    От кога е незаконно да си возиш парите в джип?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.