Новият апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров не може да встъпи в длъжност

Новият апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров не може да встъпи в длъжност
Прокурор Владимир Чавдаров

Прокурор Владимир Чавдаров, когото прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно избра за апелативен прокурор на Варна на 6 юни т.г. не може да встъпи в длъжност.

Той е възпрепятстван да започне да изпълнява задълженията, за които бе определен от съдебните кадровици, заради подадени пред Върховния административен съд (ВАС) жалби от другите двама кандидати за поста Вилен Мичев -  и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна, както и Стефка Георгиева Якимова - прокурор в Апелативна прокуратура – Варна, които след като бяха изслушани от прокурорската колегия, не получиха нито един глас в подкрепа на кандидатурите си.

Междувременно прокурор Мичев сам е подал молба за освобождаване от длъжност и.ф. ръководител на апелативнатата прокуратура. Колегията уважи искането на Мичев и вместо него, до приключване на делата срещу избора на Владимир Чавдартов във ВАС, назначи за временен ръководител на обвинението Илия Николов.

Прокурор Николов има над 27 години юридически стаж, бил е административен ръководител на ВОП-Варна, прокурор в Апелативна прокуратура – Варна, от м. декември 2004 г. и към настоящия момент е прокурор в Апелативна прокуратура, като от 2010 г. заема длъжността заместник на административния ръководител.

Самият прокурор Чавдаров е изпратил до Колегията писмо, с което заявява желанието си да встъпи в длъжност. Съдебните кадровици приеха за сведение писмото на избрания от тях апелативен прокурор на Варна. 

Председателят на ВКС съди Сметната палата пред СРС, не иска да плати 1000 лв. глоба

Предишна новина

70-годишен милионер получи 39 години за убийство

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  хх | нерегистриран
  9
  -2

  За качествата му като човек на този няма кажа нищо, защото той такива няма.Като професионалист е кръгла нула и от 15 години не е пипал работа като прокурор.Той единствено изпълняваше мръсните поръчки на Филчев- справка Атанас Атанасов и за благодарност Филчев го прати във Варна. В този град кадърни и знаещи санким няма. Докога бе Цацаров ще се излагаш с такива кадри, те убиват всичко около себе си.

 2. 2
  ТИМ | нерегистриран
  15
  -2

  Много сме разочаровани и да назначите момчето, защото нали знаете. То си е родено за началник и му се следва.

 3. 1
  ******************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.