Новият устройствен правилник на МВР е приет, щатът е 49 500 служители


На днешното си правителствено заседание кабинетът прие новият устройствен правилник на МВР и реши ведомството да получи допълнителни средства за разплащане с доставчици и изплащане на обезщетения, предаде репортер на БГНЕС.

Приемането на Правилник за устройството и дейността на Министерството на вътрешните работи се налага от одобрения от Народното събрание нов Закон за МВР. То е следващата стъпка в процеса по извършване на реформата във ведомството, необходима за създаване на възможност за по-ефективно и по-ефикасно изпълнение на основните дейности на МВР. В Правилника подробно са регламентирани структурите на министерството, техните функции, отговорности и устройство.

За първи път документ от този ранг е посочена и общата щатна численост на министерството – 49 500 служители.

С друго решение от днес, правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2014 г. в размер на 57 млн. лева. Една част от средствата са необходими за разплащане на задължения към доставчици, в т. ч. за погасяване на задължения към фирмите изпълнители във връзка с придобиване на активи или ползване на услуги по сключени договори, свързани с издаването на българските лични документи. Другата част ще бъде използвана за изплащане на дължими обезщетения по Закона за МВР и Кодекса на труда на служители с прекратени правоотношения вследствие на започналия през 2013 г. и продължаващ през 2014 г. процес на преструктуриране и оптимизиране на числения състав на министерството.

14 млн. лв. от отпуснатите средства се осигуряват от сметката за чужди средства по §28 от ПРЗ на Закона за изменение и допълнение на Закона за българските документи за самоличност, а останалите – чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет. /БГНЕС

Ограниченията срещу хипермаркетите остават с козметични промени

Предишна новина

Общината почва да реже кабелите по нареждане на Прокуратурата

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    1
    0

    Сега остава да ни кажете колко ще ни стпува издръжката на тези 49 500 служители и те как ще оправдаят тези пари? Колко струваха за миналата година и за колко пари свършиха работа? За колко пора обецщетения за жертви на полицейско насилие са осъдени България и МВР, колко са реално платени на жертвите и въобще има ли виновен полицай, който е пратил и 1лв. от своя джоб? Има ли осъдени полицаи за извършени от тях нарушения и престъпления, колко са, кои са, на какво са осъдени,влезли ли са в сила присъдите, изтърпяват ли се, ако въобще има такива?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.