Ново разхлабване на мерките от понеделник: Ще има Общи събрания на адвокатурата

Ново разхлабване на мерките от понеделник: Ще има Общи събрания на адвокатурата

Ново разхлабване на мерките от понеделник, 19 април. Посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението. Задължително ще е и носенето на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена заповед.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. За тях също ще важи изискването за използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Ще се спазва и физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Последното означава, че плануваните на 24 и 25 април 2021 г. Общи събрания по колегии за излъчване на делегати, които да се включат в предстоящото на 29 и 30 май 2021 г. Общо събрание на адвокатурата за избор на ново ръководство на Висшия адвокатски съвет (ВАдвС), ще могат да се състоят.

По-рано през деня Общото си събрание отложиха нотариусите именно заради забраната за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия до 30 април 2021 г. Все още не е ясно дали решението на Нотариалната камара за отлагането ще се измени.

Разрешава се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство). Те ще се провеждат при не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

Още по темата

В Деня на юриста: СГП отчете близо 30 хил. решени дела за 2020 година

Предишна новина

Наш джудист осъди РЗИ за карантина

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Бойко Господинов | нерегистриран
    1
    0

    Кога ще отпаднат зелените коридори в магазините за хранителни стоки?!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.