Новообразуваните дела в Апелативен съд-Пловдив остават за февруари 2021г.

Новообразуваните дела в Апелативен съд-Пловдив остават за февруари 2021г.
Съдебната палата в Пловдив, снимка:БГНЕС/архив

Новообразуваните дела в Апелативен съд-Пловдив ще бъдат насрочвани за след 31 януари 2021 година. Това става ясно от заповед на председателя на съда Магдалина Иванова.

Мерките са за намаляване на риска от разпространение на COVID-19 в органа и ще бъдат в сила считано от 17 ноември 2020 г.

Така на практика за февруари месец остават всички новообразувани дела, освен наказателни дела, по които има постановена мярка за неотклонение задържане под стража; дела по несъстоятелност; дела за осиновяване на дете;дела, за които закон предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец.

За същия период работното време на регистратурата и деловодствата на съда с граждани, адвокати и страни по делата е от 09:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 16:00 ч.

През изминалата седмица подобни мерки за отсрочване на дела бяха взети още в Специализирания наказателен съд (СНС), Окръжен съд- Благоевград, в районните съдилища в Сандански, Разлог, Гоце Делчев, Провадия и Велико Търново.

Още по темата

Три отказа за по-лека мярка от домашен арест получи Десислава Иванчева за 1 месец

Предишна новина

Полша и Унгария наложиха вето върху бюджетa на ЕС заради върховенството на закона

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Кръчмарски | нерегистриран
  2
  0

  Ресторантите работят, защото Ричард Мазната коса- тарторът на кръчмарите- така е казал. Неговата дума повече се слуша от думата на юристите. Той е кръчмар, "бизнесмен", потенциален гласоподавател заедно със своите хора- готвачи, келнери, прислуга , миячи- важни фора за властта. Кръчмарите винаги да били галениците на властта, а повечето от тях и доносници на властта.

 2. 1
  666 | нерегистриран
  4
  -2

  А през февруари по-добре ли ще бъде?
  Ресторантите работят съда е затворен.
  Що за логика?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.