Новото ръководство на САК няма да приеме отчета за бюджета, откри дупка от 241 552 лв.

Новото ръководство на САК няма да приеме отчета за бюджета, откри дупка от 241 552 лв.
снимка:БГНЕС

Новото ръководство на Софийската адвокатска колегия (САК) няма да приеме отчета за бюджета, след като откри дупка от 241 552 лв. в него. Това съобщиха от самия САК.

„В изпълнение на Решение на Общото събрание на адвокатите от САК от 25 януари 2020 г. отчетът за изпълнението на бюджета за 2020 г. да бъде оповестен на сайта на САК най-малко 7 дни преди датата на Общото събрание на адвокатите от САК, Ви информираме, че на сайта на САК е оповестен отчета за 2020 г., заедно с материалите, въз основа на които е изготвен отчета, за което е взето решение на Софийски адвокатски съвет от 31 март 2021 г.“, пишат от Колегията.

От отчета се установява, че през 2020 г. бюджетът на САК е на дефицит от 241 552 лв., компенсиран за сметка на намаляване на наличните средства. Новият състав на Софийски адвокатски съвет (САС) е извършил проверка и анализ на финансовия отчет за 2020 г., на свое заседание, проведено на 07 април 2021 г.

На същото заседание е прието и решение, че Съветът не поддържа и не приема финансовия отчет за 2020 г. „За да вземе това решение настоящият състав на Софийски адвокатски съвет извърши предварителна проверка и анализ на финансовата дейност на САК през 2020 г. Проверката е предварителна, доколкото бе прието решение за възлагане на финансова ревизия от 2015 до 2020 г. (включително), която предстои да бъде извършена. При извършената от съвета проверка се установиха редица слабости в организацията на работата на САК, отчитането на финансовите средства и счетоводната отчетност като цяло, като всички констатации са отразени в Становище на съвета на САК, което също е достъпно на страницата на САК. Оповестената на сайта на САК информация считаме, че ще е важана за адвокатите от САК и възможността да вземат информирано участие в работата на Общото събрание на адвокатите от САК“, пишат от адвокатурата.

Още по темата

Лаура Кьовеши настоява делегираните прокурор от България да са точно десет

Предишна новина

Колко ли бегълци от правосъдието можем да си спестим, ако ВКС отговори на АСНС за незабавното изпълнение?

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  химикалки, тефтери , таксита, бонбони и ядки | нерегистриран
  1
  0

  А не-видно от становището по отчета- адвокатурата не е за прокурор, ама хич.

  Ето линк към въпросното становище.

  https://www.sak-sas.bg/bg/about-sba/reports/report-2020/3116-position-report-2020

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.