НС не задължи правителството да преговаря за доставки на Спутник V


Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП правителството да преговаря за доставки на дози от руската ваксина "Спутник V". 

След повече от двучасов дебат не се събраха достатъчно гласове. 

"За" гласуваха 83 депутати, 69 - "против", а 56 се въздържаха. 

 

От кабинета в оставка досега многократно са заявявали, че България би поръчала и от руската ваксина, но след като тя бъде одобрена за употреба в Европейския съюз. Тази теза се чу и от всички политически сили, с изключение на БСП. Даниел Митов открои тенденция: "В българската политика има едно правилно, което се е утвърдило през годините, че когато Кремъл кихне, БСП се разболява".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова темата да не се политизира:

"Нека не бъдем на тази тема - здравето на нацията и бъдещето на развитието на България, нито русофили, нито русофоби. Нека бъдем българофили. Подкрепете нашето предложение, защото е в интерес на България и в защита на здравето на българския народ".

Антоанета Цонева от "Демократична България" изнесе факти и данни:

"Макар, че Русия има пълен контрол върху производството и разпространението на "Спутник V", към момента тя е ваксинирала 5,28 души на 100. Ваксинацията на самият Путин е обвита в мистерия. Той беше ваксиниран март месец 2021-ва, но няма официална информация това да е със "Спутник"".

ЕС не подготвя нови санкции срещу Русия засега

Предишна новина

Градус АД завежда серия от дела за неверни твърдения на зърнаря милионер Светослав Илчовски

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  АФЕРИСТИ | нерегистриран
  2
  0

  Още един пълен простак на политическия небосклон
  Препоръчвам на форумците да чуят и прочетат днешното интервю по БНР на учиндолския селянин Славчо, в което освен изречените от него пълни безмислици може да се констатира, че освен ББ на политическия ни небосклон има още един пълен простак. Това той демонстрира с отношението си към интервюиращия го журналист Петър Волгин, който е прочел бая повече от дългия чалгар. Същото бе демонстрирано преди дни и към Филип Станев, който освен, че е рабощ при тоя е и депутат в НС. А по време на протестите подобно се отнесе и към собствения си репортер Станислав Балабанов. И тоя дето не може да формулира едно правилно изречение, говорещо не само за беден речник, но и проблеми освен в тялото и в главата, ще коментира 112-то ни място по свобода на словото. А какъв натовец се пръкна, бедна ни е фантазията…Дванедесет години търпя всичките безобразия на шайката и Мутрата, обогати се безкрай и изведнъж разбра колко са вредни, когато го изгониха от БиТиВи. Егати лицемерието!
  В случая се получава от трън на глог, и за да нестане от глог та на смок нека всеки си помисли добре за кого дава гласа си. В случая не коментирам липсата на всякаква сериозна програма, както и на поне елементарни политици в ИТН, което очевадно демонстрира и „достойната“ заместничка в парламента на ПКП. Но това не попречи днес на Трифонов да изрази готовността си да стане дори премиер на страната...Боже, пази България!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.