Обявиха конкурс за първоначално назначаване за 25 места в районните прокуратури

Обявиха конкурс за първоначално назначаване за 25 места в районните прокуратури
Прокурорската колегия

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за първоначално назначаване и заемане на 25 длъжности „прокурор“ в районните прокуратури.

Вакантните места са - шест в РП-Бургас, по три в РП-Монтана, РП-Шумен и РП-Силистра, по две в РП-Благоевград, РП-Враца, РП-Самоков и РП-Кърджали, по едно в РП-Видин и РП-Хасково.

След обнародването на решението, кандидатите ще имат 14 дни, за да подадат документи.

Към заявлението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, че не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ стажа по чл. 164 за длъжността; попълнен въпросник по образец, изготвен от съответната колегия на ВСС, във връзка с притежаваните от кандидата нравствени качества; мотивационно писмо; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

Още по темата

Делото НДК: "Невинен" за Боршош по всички обвинения и 3 години условно за Валентин Кръстев

Предишна новина

В Рим задържаха за шпионаж италиански капитан и руски военен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.