Обявиха конкурси за 46 свободни места в окръжните съдилища

Обявиха конкурси за 46 свободни места в окръжните съдилища

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви на конкурс 46 свободни места в окръжните съдилища в страната. От тях не по-малко от 80%  ще бъдат заети чрез конкурс за повишаване, 10% след конкурс за преместване и до 10% след конкурс за първоначално назначаване.

Разпределението по материя на длъжностите за обявяване на конкурси предвижда общо 24 длъжности за съдия в Гражданските колегии. При посочените процентни съотношения 2 длъжности ще се заемат след конкурс за преместване, 21 длъжности след конкурс за повишаване и 1 длъжност след конкурс за първоначално назначаване. Предвидени са 9 щата в Търговските колегии в окръжните съдилища, като всички се заемат чрез конкурс за повишаване. В Наказателните колегии са определени за заемане 13 съдийски места, от които 11 чрез конкурс за повишаване в длъжност. По 1 длъжност е предвидена за конкурс за преместване и за конкурс за първоначално назначаване.

Съдийската колегия реши 21 длъжности да се заемат след конкурс за повишаване в Гражданските колегии на Софийски градски съд, за който са определени 8 щата, Окръжен съд-София – 1, Окръжен съд-Благоевград – 2, Окръжен съд-Враца – 1, Окръжен съд-Пловдив – 1, Окръжен съд-Бургас – 3, Окръжен съд-Варна – 1, Окръжен съд-Добрич – 1, Окръжен съд-Велико Търново – 2, Окръжен съд-Кърджали – 1. По една длъжност в Гражданска колегия в Софийски градски съд и в Окръжен съд-Перник ще се заемат след конкурс за преместване. Едно място ще бъде попълнено и след конкурс за преместване в Специализирания наказателен съд.

Чрез първоначално назначаване в Гражданска колегия, е определена и 1 длъжност в Софийски градски съд.

В Търговските колегии са обявени 4 места за Софийски градски съд и по 1 за Окръжен съд-Кюстендил, Окръжен съд-Варна, Окръжен съд-Добрич,  Окръжен съд-Силистра и Окръжен съд-Русе.

Предвидените 11 длъжности за заемане след конкурс за повишаване в окръжните съдилища – Наказателна колегия, са определени по 1 щат в Специализиран наказателен съд, Окръжен съд-Кюстендил, Окръжен съд-Пазарджик, Окръжен съд-Хасково, Окръжен съд-Бургас, Окръжен съд-Разград, Окръжен съд-Велико Търново, Окръжен съд-Плевен, Окръжен съд-Русе, както и 2 места за Окръжен съд-София.

След конкурс за първоначално назначаване е определена за заемане и 1 длъжност в Наказателната колегия на Окръжен съд-Враца.

Само Лозан Панов не прие поканата за разговор с Прокурорската колегия за съдебната карта

Предишна новина

Кметът Ралев първо поискал 60 000 евро, а не лева подкуп, оставиха го в ареста

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  ********** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  Re: | нерегистриран
  5
  -20
  До коментар #1 от "Комеди булгарез | нерегистриран":
  Ако бяхте изравнили възнагражденията между 1 и 2 инстанция , на конкурсите ви щяха да се вържат единици . Но в тази система всичко е ирационално

  Спукано гърнето! 90% от кадрите са трагикомедия, не комедия. Без отваряне на системата, т.е. проветряване ама яко - започва процес на гниене. А последното, за да бъде ефективно - трябва нова К с пълна изборност и мандатност на всички съдии и прокурори, а от следователи даже няма нужда ... видно и от сегашното състояние на "системата".

 3. 1
  Комеди булгарез | нерегистриран
  46
  -5

  Ако бяхте изравнили възнагражденията между 1 и 2 инстанция , на конкурсите ви щяха да се вържат единици . Но в тази система всичко е ирационално

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.