Обират ни жилището с "коледна благотворителност"


Хора, които уж събират пари за благотворителност за Коледа, ни обират жилището. За това алармираха от МВР, откъдето са изготвили препоръки как да се пазим от крадците по празниците.

Според експертите по сигурността вече се наблюдава тенденция по вратите на апартаментите да звънят различни хора, които често носят папки със сърцераздирателни снимки.

В повечето случаи събират пари за болни и бедни деца, с които да им подсигурят вечеря за Коледа. Сумите, които искат, са символични. Не в това обаче се крие опасността. Оказва се, че това са или доносници на крадците или дори самите крадци.

"Често зад благородната кауза се крият изпечени мошеници. Ако ги пуснете в дома си, все едно сами съобщавате на престъпниците какво има у вас", обясниха от полицията пред "Монитор". От там допълниха, че преди почти всеки един удар се събира информация, а бандитите стават все по-изобретателни, за да си я набавят.

Освен като просещи милостиня те могат да се представят и за амбуланти търговци, които продават дребни вещи като подаръци за празниците. Предлагат играчки за елхата, малки статуетки, порцеланови чаши и др. Идеята им обаче не е да изкарат пари от дрънкулките, а да надникнат какво има в дома ви.

Анна Заркова за книгата си: Написах я, както се шие гоблен – бод по бод, получи се тъжна картина

Предишна новина

Я подгответе е’но дарение

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.