Областните управители да отговарят за ремонтите на пътищата

Областните управители да отговарят за ремонтите на пътищата
Илиан Тодоров, областен управител на Софийска област, снимка: БГНЕС

В продължение на 10 месеца няма отговор от държавните институции на писмо, изпратено до тях от управата на Софийска област с опасните пътища, на които могат да се случат тежки инциденти, обяви управителят на Софийска област Илиан Тодоров. Той заяви, че предлага да се направят промени в Закона за пътищата, с които да се дадат правомощия на областните управители да отговарят изцяло за републиканските пътища. Според Илиан Тодоров те трябва да носят пряка отговорност за ремонтите на тези пътища.

"Седят в топлите си кресла едни самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по нищоправене, които си позволяват да нарушават дори заповедите на министър-председателя. Аз вече разговарях и с лидера на политическа партия "Атака" и председател на групата на "Обединени патриоти" да направим едни промени в Закона за пътищата, разбира се, след като се проведе и коалиционен съвет, в които промени да предложим областните управители в България да отговарят изцяло за републиканските пътища, които са всъщност държавна собственост. Те да правят ремонтите и всичко останало, и те да носят пряката отговорност, ако нещо се случи. В момента отговорността е размита", каза Тодоров, цитиран от БНР.

Илиан Тодоров съобщи още, че преди десет месеца е изпратил писмо до МС, до председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" и до областното пътно управление с пълен списък с пътищата в Софийска област, които са в лошо състояние и има опасност от катастрофи.

"С една заповед на министър-председателя, тогавашния - господин Бойко Борисов, от 2011 г., на всички структури в областите, не само в Софийска област, са длъжни да дават тримесечни отчети за своята извършена дейност. Областно пътно управление до този ден е трябвало да ми предостави 4 отчета за извършената от тях работа във връзка със състоянието на пътищата в областта. До този момент от четири отчета аз съм получил само един", каза още Илиан Тодоров.

Постоянен арест за 19 работници от нелегалните фабрики за цигари

Предишна новина

Слагат портрети на Ердоган във всички ведомства в системата на МВР в Турция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.