Облекчава се преминаването през КПП-тата в градовете

Облекчава се преминаването през КПП-тата в градовете

Облекчава се преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове, съобщиха от здравното министерство. Това става възможно с нова заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В нея се посочва, че през контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:

- полагане на труд в населеното място;

- здравословни причини на пътуващия или на негови близки;

- завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;

- необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия;

- необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със:

- служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта;

- медицински документ;

- документ за самоличност;

- декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители:

- на хранителни вериги и аптеки;

- осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства;

- в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност;

- на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества;

- извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

 

 

 

Румънският министър на здравеопазването подаде оставка

Предишна новина

Адвокати издадоха Наръчник за действие на търговците в условията на извънредно положение

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  ??? | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #3 от "RRR | нерегистриран":
  Аз пък нямам кола, и с жената джиткаме с такси от града до местожителството, на 9 км извън областния град, което е различно в момента от двата адреса.Хипотеза, често срещана.



  Таксито преминава ли КПП-то или пътниците остават на място , а таксиметровия шофьор по нареждане на полицията ги сваля от автомобила и продължава нататък, за да търси нови клиенти, без да ги е закарал до адреса ,за което е бил нает ?

 2. 3
  RRR | нерегистриран
  0
  -1

  Аз пък нямам кола, и с жената джиткаме с такси от града до местожителството, на 9 км извън областния град, което е различно в момента от двата адреса.Хипотеза, често срещана.

 3. 2
  Казус | нерегистриран
  4
  0

  Ако лицето , които отива от постоянния на настоящия си адрес- в населено място , до което няма жп и автобусен транспорт, то явно пътуването с МПС се явява единствения транспорт за целта. В случай ,че лицето което отива на настоящия си адрес не е правоспособно като водач на МПС ,може ли съпругът му да го закара и придружи до настоящия адрес, без самият той да има собствена причина от неотложен характер за това пътуване ?

 4. 1
  Георги | нерегистриран
  1
  0

  В) завръщане на настоящ или постоянен адрес, ИЛИ НА АРЕС, на който пътуващия временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.