Облекчаване на режима на достъп до съдебните сгради за адвокатите в столицата

Облекчаване на режима на достъп до съдебните сгради за адвокатите в столицата
Една от сградите на СРС, в която се помещава Наказателното отделение, снимка:БГНЕС

На централния вход на Софийския районен съд – Наказателно отделение от понеделник 07 декември 2020г. работят два скенера за достъп в сградата в пиковите часове, съобщиха от Софийския адвокатски съвет (САС), оповестявайки новата стъпка в облекчаването на достъпа на адвокати до сградата на съда, постигната по настояване на председателя Ивайло Данов.

Пред „Правен свят“ Данов посочи: „Това е поредната крачка към облекчаване на достъпа до съдебните сгради за колегите от САК. В средата на октомври проведохме среща в Съдебната палата с председателя на Апелативен съд-София съдия Даниела Дончева и представители на Главна дирекция „Охрана“, които отговарят за охраната на Съдебната палата. Тогава успяхме да договорим по-лек достъп и до Съдебната палата за колегите, като настоящата стъпка е втори етап от преговорите ни с председателите на съдилищата в София“, заяви адвокат Данов.

В Съдебната палата също от понеделник са разширени времевите интервали, когато ще работят двата скенера на централния вход.

За сградата на Софийския районен съд – Гражданско отделение е наредено да се създаде организация от 04.01.2021г. да функционира входът за сградата от ул.”Баба Илийца”.

Тези по-облекчени мерки за достъп в съдебните сгради бяха постигнати след разговори на председателя на САК адв. Ивайло Данов с Министъра на правосъдието Десислава Ахладова и Главния директор на ГДО главен комисар Георги Жеков. Преговорите за по-удобен достъп за адвокатите в съдилищата ще продължат.

За всички промени столичните адвокати ще бъдат своевременно информирани на Интернет страницата на САК.

Още по темата

Осем се състезават в битката за 36 млн. лв. за машините за гласуване

Предишна новина

„Съжалявам“ от Емилия Ковачева не смекчава вината й за побоя над бебето Никол

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.