Облекчения за административната тежест за кандидатите за нотариуси и частни съдебни изпълнители

Облекчения за административната тежест за кандидатите за нотариуси и частни съдебни изпълнители
Снимка: Pixabay

Министерството на правосъдието предлага да отпадне изискването за представяне на удостоверение за придобита юридическа правоспособност, когато то е издадено след 1 март 2011 г., за кандидатстващите юристи за нотариус, помощник-нотариус, заместване на нотариус от помощник-нотариус, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител. Това предвижда проектът на Закон за допълнение на Закона за нотариусите и нотариалната дейност, публикуван във в вторник за обществено обсъждане на сайта на ведимството и на портала за обществени консултации.

Допълненията в закона са в изпълнение на последователните действия на правителството по приоритета му за намаляване на административната тежест на гражданите. При провеждането на посочените конкурси Министерството на правосъдието ще прави служебно справка за наличието на удостоверения за придобита юридическа правоспособност на кандидатите в електроненния регистър на издадените удостоверения за юридическа правоспособност, който ведомството подържа от март 2011 г.

 

Прокуратурата не е прекратила разследването за отравянето на Емилиян Гебрев, бизнесменът лъже публично

Предишна новина

ВМРО: Отказът от образование трябва да стане престъпление по НК

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  2
  -2
  До коментар #1 от "Дано! | нерегистриран":
  Дано има скоро предстоящи конкурси! Старият приключи 2015 г....

  Нищо няма да има, сега ще се оправдават с коронавируси и др. истории. Нас кучета ни яли. Нли трябва да има работа за сегашните хрантутници.

 2. 1
  Дано! | нерегистриран
  2
  -1

  Дано има скоро предстоящи конкурси! Старият приключи 2015 г....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.