Обратна разписка провокира недоразумение между СГС и Пеевски

Обратна разписка провокира недоразумение между СГС и Пеевски

Неполучена навреме обратна разписка стана причината за недоразумението между Софийския градски съд и бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Вчера медиите съобщиха, че Пеевски е неоткриваем и не може да му бъде връчен препис от определението на СГС, с което е отменен отказът на прокуратурата да образува дело за опит за убийство на бившия депутат.

Снощи по две национални телевизии – бТВ и Нова ТВ Пеевски заяви, че още на 6 август е получил препис, а вчера при него са пристигнали и документите във връзка с жалбите на тримата мъже, които бяха обвинени в опита за убийство – Красимир Методиев, Венцислав Върбанов и Георги Костов. Те обжалват определението на СГС пред Софийския апелативен съд.

Пеевски каза още: "Не искам да има такива инсинуации, винаги съм бил на разположение на прокуратурата и съм получавал всичко, което е трябвало. Друго няма да коментирам. Темата, която искам да коментирам, е, че съм наличен."

По повод думите му, че е получил всички документи, днес в Софийския градски съд е била извършена вътрешна проверка.

"Според събраните данни на 31.07.2014 г. е изпратено препоръчано писмо на г-н Делян Пеевски. Обратната разписка обаче не бе получена в СГС до 12.08.2014 г.", се казва в съобщение от СГС. Заради това е била изискана допълнителна информация дали препоръчаното писмо е пристигнало на посочения адрес.

"След извършената справки бе изяснено, че г-н Делян Пеевски е получил документите на 06.08.2014 г. Според общите правила обратната преписка трябва да бъде върната в рамките на 5-6 работни дни от доставката на препоръчаното писмо.

В СГС обратната разписка бе получена в ранния следобед днес, 13.08.2014 г. Тя ще бъде приложена към останалите документи по делото", завършва съобщението.

 

 

Още по темата

Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 180 000 лева

Предишна новина

Самоотводът на съдията – начин на употреба

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.