Общо 12 години затвор за двама мъже, откраднали 140 лева от старец

Общо 12 години затвор за двама мъже, откраднали 140 лева от старец

Двама мъже влизат в затвора за извършен грабеж на общо 140 лева от 76-годишен пенсионер в село Енина, община Мъглиж, съобщиха от Окръжен съд - Стара Загора.

29-годишен е осъден да лежи 4 години в затвора, а другият извършител-мъж на 28 години, е лишен от свобода за срок от 8 години. В края на октомври единият от подсъдимите поискал пари от пострадалия, който седял пред къщата си. Възрастният мъж се развикал за помощ след като бил сплашен с убийство, но извършителят бръкнал в джоба му, извадил 80 лева и избягал.

За случая той споделил с 28-годишния осъден и двамата решили отново да оберат пенсионера. На 27 октомври те влезли в къщата, били с юмруци възрастния човек, заплашили го и го завързали с чаршаф, след което задигнали 60 лева. След като не намерили повече пари си тръгнали.

Наказателното производство спрямо подсъдимите премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложените им наказания бяха намалени с една трета.
 
Съдът приложи процедурата, след като и двамата подсъдими признаха изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.
 
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Още по темата

Правната комисия прие за по-малко от четири часа промени в шест закона

Предишна новина

Българско НПО: Резолюцията на ЕП срещу България от 2020 г. е незаконосъобразна – властите не дължат отговори

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.