Обвиненият за инициирането на атаката срещу НАП остава в ареста

Обвиненият за инициирането на атаката срещу НАП остава в ареста
Иван Тодоров

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста обвинения в подбудителство за кибертероризъм собственик на "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщи БГНЕС.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд не уважи искането на Тодоров за по-лека мярка за неотклонение.

Той подаде жалба в Апелативния специализиран наказателен съд, който започна заседанието си в четвъртък и в петък сутринта оповести решението си. На Тодоров е повдигнато и ново обвинение - за организирана престъпна група с користна цел.

Прокурор Николай Христов обясни, че Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с ръководител Иван Тодоров. Адвокатът на Иван Тодоров Ина Лулчева заяви, че решението е очаквано, въпреки, че в делото няма доказателства Тодоров да е склонявал Бойков да проникне в данните на НАП.

Апелативните съдии са приели, че са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение той да е звършил престъпленията за които е обвинен – в т.ч. и като ръководител на престъпна група, както и че може да извърши ново престъпление и да попречи на разследването. Иван Тодоров единствен от обвинените служители на "ТАД Груп" остава задържан в следствения арест.

Невероятното удоволствие да си младши съдия

Предишна новина

КАК и КПЕ ще излъчат публично докладите си за професионалните и нравствени качества на Иван Гешев

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.