Обвиняемият Божков зове за протести от Дубай

Обвиняемият Божков зове за протести от Дубай

Хазартният бос Васил Божков, който се крие в Обединените арабски емирства от българското правосъдие заради повдигнатите му 11 обвинения за тежки криминални престъпления, зове за протести от Дубай.

В профила си в социалната мрежа Фейсбук, където Божков ежедневно демонстрира присъствието си и употребява пространството за обществена манипулация и атаки срещу държавното обвинение и всички български институции, обвиняемият бизнесмен публикува призив към гражданите да излязат пред президентството и да „приключат с хунтата“. Смелостта на хазартния бос обаче явно се изчерпва до словоизлиянията и постовете в социалните мрежи, тъй като в публикацията си той изрично уточнява, че той няма да присъства физически на въпросното мероприятие. „Дойде моментът. Всички пред Президентството. Да приключим с хунтата. Съжалявам, че не мога да съм физически с вас. #БъдетеСмели“, написа Божков.

Пак във Фейсбук, преди няколко седмици Божков обяви и намеренията си за бъдеща политическа кариера и впускането в надпреварата за доверието на гражданите по време на предстоящите през идната пролет избори. Явно обвиняемият бос е последвал примера на другия жаден за внимание и работа активист Христо Иванов, който през последните дни също се изявява денонощно в публичното пространство, стартирайки преждевременно предизборната си кампания.

В действията си срещу властта, в деликатния момент, в който бе подведен под наказателна отговорност, Божков не е новатор. Публичните му акции и призивите за протести и граждански размирици досущ приличат на тези, с които от години банкерът-беглец Цветан Василев действа в своя защита през платени протестъри и организации, като най-отчетливо свързаната с него – „БОЕЦ“ – които през месец събират по десетима души на площада в опитите си да дискредитират българските институции и държавата.

Скандалите, които обвиняемите и подсъдимите, като Божков и Василев се опитва да предизвиква, обаче издават единствено гузната им съвест и неспособността да докажат през легитимни методи своята невинност. Нещо повече – яхването на всяка ситуация или обществено недоволство, в опит за извличане на лични дивиденти от страна на олигарси и съмнителни бизнесмени като цитираните двама само доказват, че битката с личности като тях си струва средствата.

ЕСПЧ осъди България заради отказ да признае смяна на пола на транссексуален

Предишна новина

ВАП иска незабавна проверка на строежи на "Аркутино" и за лятната вила на Доган

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.