Обвиняват кмета на Своге, че отклонил 146 хил. лв. от общинския бюджет


На 16 април кметът на Своге Жоро Цветков ще се изправи пред съда като обвиняем за злоупотреба с обществени поръчки.

Има сигнали за престъпление по служба, конфликт на интереси. Всички сигнали са сериозни, защото едно престъпление води след себе си други. Отклоняват се средства за асфалтиране на пътища. Закупува материалите от складовете на съпругата му. Той е забранил на кметове да купуват от където и да е, освен от неговите магазини, обясни лидерът на ВМРО в Своге Велислав Георев, цитиран от БНР.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Очаквам справедливо дело. Пътищата са ни дупка до дупка, а той си прави път до вилата. Имам документи за това, че асфалтът е изписан от бюджета на общината. Запалиха колата на областния управител, защото Жоро Цветков си мислеше, че от него идват сигналите, допълни Георев.

По думите му от кмета са отклонени около 146 хиляди лева от общинския бюджет.
Изпълняващият длъжността кмет в Своге в момента е Георги Петков, който се чувства демотивиран заради това, което става в общинската администрация - мудна работа, страх заради непрекъснатите проверки.

Обществените поръчки се правят по законен начин, открито и това се проверява. В общината текат непрекъснато проверки от Сметната палата - нищо нередно не е установено. Имаше единствено дребни препоръки за начина на работа, каза той.
Според Петков обвиненията са плод на политически игри: Търси се първоначален ефект, манипулира се общественото мнение и после ще се окаже, че не е обосновано това обвинение.

Босът на Формула 1 на съд за 32,5 милиона евро подкуп

Предишна новина

Злоупотреба с лични данни или огромен гаф на ЦИК

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.