Обвиниха бившия районен прокурор на Елхово в длъжностно престъпление

Обвиниха бившия районен прокурор на Елхово в длъжностно престъпление

Прокурор от Районна прокуратура-Ямбол е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по служба, съобщиха от Специализираната прокуратура. 

Магистратът е обвинен за това, че на 29 май 2018 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – по това време административен ръководител, районен прокурор на гр. Елхово, изготвил постановление за връщане на веществено доказателство - автомобил, в нарушение на служебните си задължения.

Автомобилът е бил върнат на неправоимащо лице – чужд гражданин. През 2016 година колата е била задържана от служители на ГПУ-Елхово, тъй като е била обявена за издирване в Шенгенската информационна система от германска застрахователна компания. Освен това, магистратът нарушил и принципа на случайния избор на наблюдаващ прокурор, като с писмена резолюция възложил сам на себе си разследването по образуваното през 2016 г. досъдебно производство в Районна прокуратура-Елхово.

Главният прокурор Иван Гешев внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на обвинения.

Още по темата

"Недосегаемият" Гешев с две дела пред СГС*

Предишна новина

Водни оръдия срещу протестиращи в Нидерландия

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  мирови съдия | нерегистриран
  2
  0

  Нещо като с районния прокурор на Кнежа... На втора инстанция - цялостна отмяна на осъдителна присъда.

 2. 1
  | нерегистриран
  15
  -1

  Това момче го спукаха от дисциплинарни и накрая обвинение,нищо чудно да пречи на някой.Веднъж преди години съм го виждал.Голям пич!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.