Обвиниха старозагореца, в чийто дом бяха открити останки от човешки труп

Обвиниха старозагореца, в чийто дом бяха открити останки от човешки труп
Входът на апартамента, в който бяха отркити останките на жертвата на жестокото убийство, снимка:БГНЕС

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 57-годишен мъж за убийство в кв. „Трите чучура“ в гр. Стара Загора. Според обвинението, мъжът умишлено е умъртвил А.Х., на  42 г., престъпление по чл. 115  от Наказателния кодекс. 

Както е известно в понеделник,  във 2 РУ на МВР - Стара Загора е получено съобщение за това, че в гр. Стара Загора, в кв. „Трите чучура“, до бл.26,  в контейнер за отпадъци е открит найлонов чувал с човешки крайници. От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че в него се намират ляв и десен горен човешки крайник (мишници и предмишници), без китки. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от НК, като надзора на разследването е осъществяван от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След активни оперативно - издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора, в рамките на 12 часа, е установена самоличността на пострадалия – 42-годишния А.Х., както и на евентуалния извършител на престъпното деяние – 57-годишния Б.К., и това, че деянието е извършено в периода от 02.12.2020 г. до 13.12.2020 г.

В хода на разследването са събрани съответните доказателства за  извършването на престъплението от Б.К. и на 14.12.2020 г., той е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство. 

Засега се знае, че убитият бил клошар, който гостувал в дома на убиеца си. Двамата вероятна са се скарали и домакинът убил госта си, а след това се опитал да прикрие деянието си, като разчлени трупа и го изхвърли на различни места в квартала.

Обвиняемият Б.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. В този срок предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража” спрямо него.

Още по темата

AИКБ oтчете спад на сивата икономика за 5-та поредна година

Предишна новина

Прокуратурата: Няма необходимост от нова фигура на прокурор, разследващ „обвинител №1“

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.