Обвиниха стрелеца от офиса на фирмата за бързи кредити в Стара Загора

Обвиниха стрелеца от офиса на фирмата за бързи кредити в Стара Загора

Собственикът на фирмата за бързи кредити, който преди 2 дни застреля в офиса си един от служителите си заради предполагаеми неуредени финансови взаимоотношения, вече е обвиняем, а Окръжният съд в Стара Загора го остави в ареста.

Окръжна прокуратура – Стара Загора е привлякла като обвиняем Владимир Василев, на 37 г., за това, че на 24 март 2021 г., в Стара Загора, умишлено е умъртвил Станимир Иванов-Стамбето, на 35 г. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение. 

На 24 март 2021 г., е бил получен сигнал за стрелба в офис на фирма за бързи кредити, който се намирал в централната част на Стара Загора. На място са пристигнали полицейски екипи и лекари от Спешна помощ. В помещението е бил открит трупът на мъжа с прострелна рана в главата.

Установено е, че Стамбето, който е криминално проявен и е лежал в затвора, е работил за фирмата за кредити от няколко години.

Междувременно, състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 37-годишния Владимир Василев. В съдебната зала защитата на обвиняемия поиска той да остане под домашен арест, за да се грижи за двете си деца. Другият мотив на защитата за по-леката мярка бе факта, че до момента задържаният мъж съдейства на разследването.

Досега обвинението твърдеше, че жертвата е убита с един изстрел в главата. В петък обаче стана ясно, че изстрелите били два - първият избил зъбите на убития, вторият бил в тила му. Владимир Василев е признал, че е застрелял Станимир Иванов със законно притежават пистолет "Берета" след скандал за неуредени финансови отношения. След това спокойна е изчакал полицията, на която предал и пистолета си, с който стрелял. Тепърва ще се изяснява какви точно са били задълженията му и дали той е имал трудов договор с работодателя си.

В момента на убийството в офиса на фирмата бил и братът на обвинения Владимир - Милен. И от задържания, и от брата са взети натривки за барут по ръцете, въпреки признанията на стрелеца. Резултатите от тази проверка щели да излязат до седмица.

Мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Още по темата

Излизането от домовете в Румъния - само до 20:00ч.

Предишна новина

Ръст в броя на делата за корупционни престъпления отчетоха във Варна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.