Обвиниха за леки телесни повреди и хулиганство гост на Лозан Панов

Обвиниха за леки телесни повреди и хулиганство гост на Лозан Панов
Свързващото звено между Лозан Панов и Цветан Василев - лицето Георги Б. Георгиев, вече е обвиняем за нанасяне на леки телесни повреди и хулиганство, колаж "Правен свят"

Районната прокуратурата във Видин е повдигнала обвинение за причиняване на леки телесни повреди и хулиганство срещу председателя на т.нар. Гражданско движение "БОЕЦ" Георги Б. Георгиев за нападението му над журналистически екип на "Канал 3", извършено на 5 юни 2019 г. във Видин. На Георгиев е наложена мярка за неотклонение "подписка". 
 
Георгиев, който не крие свързаността си с укриващия се в Белград основен подсъдим за фалита на КТБ фараон Цветан Василев, бе гост в началото на годината на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в кабинета му в Съдебната палата в столицата. Четири месеца по-късно Панов върна жеста като взе участие в сбирка, проведена в луксозен столичен хотел, организатор на която бе именно Георги Б. Георгиев, който очевидно се явява свързващото звено между председателя на ВКС и беглеца от правосъдието Цветан Василев. Заради съмненията около финансирането на организацията "БОЕЦ", журналистически екип на "Канал 3" е бил във Видин в началото на месец юни т.г., когато при опит да направи интервю с Георгиев, същият проявява агресия, отправя обиди и дори нанася удари на представителите на телевизията. 
 
"В хода на разследването са изискани и приложени документи, проведени са разпити на свидетели, включително и на пострадалите от престъпленията, изискани и постъпили са аудио записи и писмена справка за подавани сигнали на тел.112, както и информация от директора на ОД МВР - Видин относно отразени проверки на лица и посетени сигнали, касаещи процесния период и разследваните случаи. Назначени и изготвени са съдебно медицински експертизи за вида и характера на причинените телесни наранявания на пострадалите", уточняват от Районната прокуратура във Видин.
 
"Във вторник на Георги Георгиев е предявено постановление за привличането му като обвиняем за това, че на 05 юни във Видин, на публично място – пред сградата на ТПКИ "Д. Благоев", находящо се на ул. "Цар Иван Асен II" № 3, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия "Канал 3 ", нанесъл удар с ръка в областта на главата на шофьор в телевизията, както и удар с крак в областта на слабините и удар с ръка по лицето на репортер – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. Наказателната отговорност на Георгиев е ангажирана и за причиняване на леки телесни повреди на членовете от телевизионния екип на "Канал 3" по хулигански подбуди – две престъпления по чл. 131 ал.1, т.12 във вр. с чл. 130, ал.2 от НК", посочват още в съобщение до медиите от държавното обвинение във Видин.
 
 
В началото на тази седмица Георги Б. Георгиев за пореден път организира протест пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), в опит да опорочи откриването на процедурата за избор на нов главен прокурор. Председателят на т.нар.гражданско движение "БОЕЦ" дори обяви, че настоява за издигането на кандидатурата на следователя Бойко Атанасов. За него "Правен свят" разкри, че през годините многократно е бил отстраняван от различни разследвания, за да не ги проваля. И макар да няма изгледи Атанасов за седми път да бъде включен в процедура по избор на прокурорски началник (следователят вече шест пъти неуспешно е участвал в конкурси за административен ръководител на СРП, СГП и Апелативната спецпрокуратура), "Правен свят" установи още, че "кандидатът за всички постове" е завършил висшето си юридическо образование с тройки по Наказателно право и по Наказателноправни науки.
 

Преглед на данъчните облекчения за лични вноски по Закона за данъците върху доходите на физическите лица

Предишна новина

Джок Полфрийман съвместявал четенето на Евангелието с гледане на порнографски сайтове

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  ************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 3
  Опс | нерегистриран
  0
  0

  Ако диспозитива на привличане е този описан в статията е налице допуснато СПН... не може така да се прави оценка на изрази в диспозитив, какво значи обидни изрази... пише се дословно това което се приема за установено като употребен речник... псувал също.... пише се псувал като нарекъл ефи си кой еди си как и прочие. Иначе поне леката телесна са я описали. :)

 3. 2
  ************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 1
  ************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.