Обвинител от Ботевград оглави Районна прокуратура-Своге

Обвинител от Ботевград оглави Районна прокуратура-Своге

Обвинителят от Ботевград Николай Георгиев оглави Районна прокуратурата-Своге. Това реши единодушно Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

„Личната ми мотивация за заемане на длъжността районен прокурор на Районна прокуратура гр. Своге се основава на натрупания от мен професионален опит и на твърдото ми убеждение, че придобитите до настоящия момент умения в работата ми в съдебната система като цяло и най-вече тези в прокуратурата, ще ми дадат възможност адекватно да отговоря на високите изисквания на длъжността, за която кандидатствам. Осъзнавам огромната отговорност, с която е натоварена длъжността на административния ръководител, но смятам, че имам нужния професионален и житейски опит, както и че притежавам необходимите умения за работа в екип, които според мен са задължителни предпоставки за заемането на длъжността“, мотива явяването си в процедурата кандидатът.

Пред кадровиците прокурор Георгиев подчерта, че познава добре екипа на Районна прокуратура-Своге, който след лични разговори с него е посрещнал с радост новината, че именно той ще бъде кандидат в процедурата. „За да се постигне намаляване на броя на върнатите дела от съда, считам, че следва да се обърне внимание на прокурорите от РП Своге за по-голяма прецизност и задълбоченост в своята работа при изготвяне на актовете, задълбочен анализ на извършеното в хода на разследването и педантичност при проверка на извършените процесуални действия в хода на досъдебното производство, както и недопускане на процесуални нарушения от разследващия орган. За да се ограничи броят на върнатите дела, следва прокурорите да са запознати със задължителната съдебната практика като цяло и по- конкретно с практиката на PC Своге и Софийски окръжен съд, както по отношение на съществените процесуални нарушения, така и по отношение на размера на наказанията, което са част от причините за върнатите дела от съда“, каза той.

Сред приоритетите, заложени в концепцията му, е и концентриране на усилия в борбата с битовата престъпност, която е с висок дял в района, чрез взаимодействие с органите на МВР и кметовете на населените места, като препоръча по-осезаемо полицейско присъствие и изграждане на видеонаблюдение в слабо населените места.

Цел в управленския му мандат ще бъде и повишаване квалификацията на прокурорите и съдебните служители, като се стимулират чрез създаване на благоприятна организация за използване на всички възможности за участие в обучения.

„В случай, че ми бъде гласувано доверие и бъда избран за административен ръководител на РП Своге, ще положа усилия дейността на прокурорите в района на Районна прокуратура Своге да бъде насочена към постигане на основните цели на прокуратурата, а именно тези, свързани с ефективното противодействие на престъпността, ефективната борба с корупцията, приоритетна работа по делата с особен обществен интерес и тези взети на специален надзор, прозрачност в дейността на прокуратурата и повишаване доверието на обществото към нея“, коментира още кандидатът.

Подкрепа за кандидата изказаха в свои становища кадровиците Евгени Иванов, Йордан Стоев и Светлана Бошнакова.

Още по темата

Нов удар: Разкриха наркооранжерия в монтанското село Говежда

Предишна новина

1881 бързи производства са наблюдавали прокурорите от района на Окръжна прокуратура-Пловдив през 2020 г.

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    един | нерегистриран
    1
    0

    Районна прокуратура Своге - това населено място с особен статут ли е?!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.