Очевидци опровергават защитата: Кристиан не помогна на Милен Цветков

Очевидци опровергават защитата: Кристиан не помогна на Милен Цветков
Колата на Милен Цветков, след катастрофата, снимка:БГНЕС

Свидетелски показания по делото за катастрофата с Милен Цветков опровергават тезата на защитата, че подсъдимият Кристиан Николов е оказал първа помощ на журналиста веднага след инцидента. Четирима от очевидците твърдят пред съда, че спътниците на младежа - неговата приятелка Симона Цанкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, също не са помогнали, предаде БГНЕС.

Сред първите разпитани в петък беше жената, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката катастрофа миналия Великден. Тя е чакала с автомобила си на червен светофар, когато чува силен удар и вижда две коли – едната останала в центъра на кръстовището, а другата продължила до мантинелата в близост до метростанцията. По нейни думи Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат. Поведението им я е изненадало, спомня си жената.

Според нейните показания и тези на съпруга ѝ Цветков е излязъл сам от автомобила си, а хората, които са се намирали в близост, са отишли да му помогнат. След това е бил поставен да седне на светофара, докато изчака линейката. Семейството останало около 5 минути на мястото на катастрофата, след което си тръгнало. Показания даде и служител в близкия мол, който оказал първа помощ на Цветков.

В началото на седмицата, когато делото за смъртта на журналиста започна по същество, точно обратното свидетелства Симона Цанкова, която живее на семейни начала с Кристиан. Тогава тя заяви, че годеникът ѝ е правил изкуствено дишане и си свалил обувката, за да я сложи под главата на пострадалия.

Делото продължава с разпити.

Кадри от изваждането от случайни минувачи на Милен Цветков от колата му, след зверската катастрофа

Още по темата

"Правен свят" - Видео обзор - 28.02.2021

Предишна новина

Четири коли изгоряха в Кюстендилско

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.