Ограбиха дома на депутата от БСП Таско Ерменков за втори път, упоили го с газ


Ограбиха дома на депутата Таско Ерменков за втори път. Това съобщи самият той за Агенция "Фокус". "Това е вторият обир, който ми се прави в същия апартамент. Първият беше през 2015 г. и тогава бяха ограбени всички видове ценности и то по много перфектен начин. Крадците се бяха постарали да оставят апартамента в първоначалния му вид, все едно, че никой не е влизал вътре, кутийките, от които бяха взети бижутата, бяха оставени на същите места затворени. Ако дъщеря ми съвсем случайно не беше разбрала, че портмонето ѝ е преместено от лявата в дясната част на чекмеджето, нямаше да разберем сигурно в продължение на много време, че сме ограбени. Това се случва в момент, в който дъщеря ми напуска къщата, а ние с жена ми сме при едни приятели на морето за два дни. И тогава полицията нищо не направи за съжаление, а сега на 3 юли, докато спим четиричленното ми семейство (аз, жена ми, дъщеря ми и съпругът ѝ, както и младо куче), влизат крадци", коментира Ерменков. 

По думите му интересното е, че от кредитните карти, които имат в портмонетата си, са взети само тези, които са на жена му и са руски. "На тях тя получава пенсията си по възраст. В тях има не повече от 100 долара в момента. Българските кредитни карти не са пипнати. Аз съм с холтер през това време. Чрез него се измерва кръвното в продължение на 24 часа. Когато е извършена кражбата ми е най-ниско налягането, кучето не реагира. Според полицията най-вероятно са ни упоили с газ. Това е недопустимо. Не са откраднати скъпи като телефон, лаптоп, очила, а моя часовник, от чантата на децата са взети по 10 лв., 300-400 евро от чантата на жена ми и руските ѝ карти, които в България въобще не могат да бъдат използвани", допълни той и посочи, че полицията не си е направила труда да разпита съседите. 

"Сами разбрахме, че към 2.00 часа посред нощ някой е звънял на звънците у тях, но никой не се е качил на етажа. Пред блока постоянно стои автомобил с дипломатически номер 0293 и биха могли да попитат и тези хора дали не са видели някой да влиза, но и това не е направено. Досега мълчах, защото смятах, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата, но след като вече почти един месец никой не ме информира и никой не прави каквото и да било, реших да му дам гласност, защото този случай касае мен, но и всеки българин, който трябва да се чувства спокоен в дома си. При такива действия и такова безсилие на компетентните органи няма как това да се случи", разказа още Таско Ерменков. 

Обирите в дома ми може би са елемент на сплашване заради активната ми позиция в парламента, каза още депутатът Таско Ерменков. "Във входа се влиза с електронна карта. Живеем на втория етаж, с две врати, касов ключ, но така е направен обирът, че нито аз, нито кучето, което е по-интересното, не сме усетили това нещо. Според мен това не е приемливо. Живеем в "Лозенец" на ул. "Персенк", не е краен квартал, не е с неблагоприятна криминогенна обстановка, съвсем нормален квартал. В блока живеят значително по-богати от мен хора, но аз съм обектът вече на втора кражба", коментира Ерменков. 

По думите му март месец миналата година пак по интересен начин на съпругата му са били откраднати руските карти. "Полицията ги намира на 17 март и ни ги предава на 25 юли. Интересно какво са правили от 17 март до 25 юли, за да ни ги предадат. Нямаме информация даже къде са намерени, някъде били подхвърлени. На 25 юли, точно на рождения ден на жена ми, звънят на вратата и казват, че са намерили картите на 17 март. На въпроса защо сега ги носят, вразумителен отговор не получихме" ,допълни той. 

"Смятам, че това е целенасочено към мен, не е нещо, което да е нормална битова кражба. Може би това е някакъв елемент на сплашване заради активната ми позиция, която заемам в парламента. Най-вероятно смятат, че по този начин ще сме сплашат, но искам да ги уверя, че са сбъркали с адреса. Няма как да ме уплашат, няма как да млъкна и няма как да престана да защитавам хората, за което съм избран в този парламент. Нямам представа за какво се прави това нещо. Не искам да го свързвам. Понеже съм обект на проверка от две прокуратури в момента дали разпространявам фалшиви новини, дали не съм терорист, да не би пък някой да се опитва да намира доказателствен материал по този начин, пак казвам – сбъркали са адреса", каза Ерменков и добави, че полицията го е питала дали има сериен номер на часовник, който е купен 2008 г. "Как да го имам, след като е купен през 2008 г.? Тръгнали по следите, но ако имали и серийният номер на часовника, щяло да им бъде много лесно да го намерят. Това са несериозни неща. На втората седмица съпругата ми пусна сигнал до районния прокурор, за да попита какво става. По първото дело през 2015 г. нито сме информирани дали е прекратено, дали продължава, има ли някой хванат, какви действия са предприети, исках даже среща с главния прокурор, но не ми се състоя тази среща не знам по какви причини", обясни Ерменков и посочи, че резултатът от сигнала, който са пуснали до районния прокурор, е бил обаждане по телефона, за да го попитат за ЕГН и три имена на съпругата му. "Все едно, че не могат да ги намерят по служебен път. Досега мълчах, за да не преча, мислех, че се върши някакво разследване, но след като един месец нищо не се случва, след като вече имаме три години от предишната кражба и нищо не се случва, след като по необяснима причина 4 месеца намерени кредитни карти не се връщат на съпругата ми и се бавят, смятам, че това е целенасочено срещу мен, свързано е с опит за психически тормоз, евентуално сплашване. Това към мен няма да свърши работа. Достатъчно съм мотивиран, упорит и верен на това, за което съм избран в парламента, за да ме уплаши някой с каквито и да било действия", каза още Таско Ерменков. 

Културиста от Наглите съди затвора за 40 кутии цигари

Предишна новина

Когато управляващите накърняват човешките права, гражданите трябва да знаят, че има съдебна власт, която да ги защити*

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.