Окончателно: Карантинираните ще гласуват с подвижни избирателни кутии

Окончателно: Карантинираните ще гласуват с подвижни избирателни кутии
снимка:БГНЕС

Поставените под задължителна изолация ще гласуват с подвижни избирателни кутии. Срокът за подаване на заявленията е не по-късно от три дни преди изборния ден. Това решиха окончателно депутатите с промени в Закона за извънредното положение, предаде Дарикнюз.

Здравният министър, съгласувано с главния държавен здравен инспектор, въвежда противоепидемични мерки, свързани с изборния процес. Въз основа на тези противоепидемични мерки ЦИК определя организацията на изборите и гласуването на избирателите, включително на тези под карантина.

Министерският съвет ще обезпечи изборния процес с всички необходими средства за защита, като разходите за тях се включват в план-сметката за изборите, записаха още депутатите. "Промените са необходими, за да дадем на колкото се може повече избиратели възможност да упражнят своя вот", аргументира се Красимир Ципов, който е един от вносителите на текстовете. От левицата пък за пореден път настояха, че мястото на тези промени не е в Закона за извънредното положение, а в Изборния кодекс.

От ДПС настояха партийните мероприятия по време на предизборната кампания да се провеждат по правилата, които важат за културните събития, но мнозинството отхвърли предложението им.

Още по темата

Ефективна присъда на непълнолетен за бягство от затвора

Предишна новина

Какви са резултатите от увеличението на таксите в касационното производство по АПК?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.