Окончателно: Закриват нови 38 районни прокуратури

Окончателно: Закриват нови 38 районни прокуратури
Пленумът на ВСС

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) одобри предложението на главния прокурор Иван Гешев за стартиране на трета вълна на окрупняване на районните прокуратури в страната.

„Както правен свят“ писа става дума за 38 районни прокуратури. В района на Окръжна прокуратура-Благоевград: РП-Сандански, РП-Гоце Делчев, РП-Петрич, РП-Разлог; За Окръжна прокуратура-Бургас: РП-Айтос, РП-Карнобат; За Окръжна прокуратура-Велико Търново:  РП-Горна Оряховица, РП-Павликени, РП-Свищов; За Окръжна прокуратура-Враца: РП-Бяла Слатина, РП-Козлодуй, РП-Мездра, РП-Оряхово; За Окръжна прокуратура-Габрово: РП-Севлиево; За Окръжна прокуратура-Добрич: РП-Балчик, РП-Генерал Тошево, РП-Каварна; За Окръжна прокуратура-Кърджали: РП-Крумовград, РП-Момчилград; За Окръжна прокуратура Кюстендил: РП-Дупница; За Окръжна прокуратура-Ловеч:  РП-Луковит, РП-Тетевен, РП-Троян; За Окръжна прокуратура-Монтана: РП-Берковица, РП-Лом; За Окръжна прокуратура-Пазарджик: РП-Велинград, РП-Панагюрище, РП-Пещера; За Окръжна прокуратура-Пловдив: РП-Асеновград, РП-Карлово; За Окръжна прокуратура-Смолян: РП-Девин, РП-Златоград; За Окръжна прокуратура-Стара Загора: РП-Казанлък, РП-Чирпан; За Окръжна прокуратура-Хасково: РП-Димитровград, РП-Ивайловград, РП-Свиленград, РП-Харманли.

След като кадровиците одобриха така предложеното закриване, процедурата ще трябва да бъде факт от 1 януари 2021г.

Първата вълна на прекрояване на картата на държавното обвинение беше през юли 2018 г., когато пилотно бяха закрити 11 районни прокуратури в Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Брезник, Трън, Мадан, Чепеларе и Тополовград.

Вторият етап бе през миналата година, когато бе решена от 1 януари 2020 г. да бъдат закрити още 29 районни обвинения - Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови Пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово и Радомир, Елена, Кнежа, Левски, Никопол, Провадия, Девня, Бяла, Дулово, Тутракан, Първомай, Гълъбово, Раднево, Берковица, Елхово.

Множество нарушения са констатирани при строежите на палатите на Иво Прокопиев и Ахмед Доган по Черноморието

Предишна новина

Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за рекет в Гърция и наши медии в България

Следваща новина

Коментари

23 Коментара

 1. 23
  Пленената държава | нерегистриран
  1
  0

  Предесадтелят на Върховния касационен съд на България Лозан Панов пред най-авторитетното издание в Европа – германският „Шпигел“:

  В България има олигархично сливане на законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Пример за това е собственикът на медийна империя Делян Пеевски, който неофициално фактически е съпремиер. Ключови институции и власти се намират под негово влияние. Подобно нещо подкопава трите крайъгълни камъка на реалната демокрация – независими съдилища, свободни медии и силна опозиция. Ето защо много граждани имат чувството, че живеят в „пленена“ държава“.
  Лично аз също смятам страната ни за „пленена държава“. Това е нещо, което европейската политика не иска да признае. В Европа се говори много за Унгария и Полша, но за съжаление не и за България.
  Съществена част от съдебната система е корумпирана и превзета, а причината е структурните проблеми в нея. Висшият съдебен съвет, самоуправляващият се орган на българската съдебна система, който решава всички процеси в съдебния апарат, включително назначения, дисциплинарни производства и освобождаване от длъжност, се състои предимно от политически назначени и контролирани членове. Следователно може да се каже, че най-важните части на българската съдебна система се намират под политическо влияние и могат да бъдат корумпирани. Всички съдебни реформи през последните няколко години бяха само симулация на реформи.
  Пример за корупция в съдебната система е проверката на председателя на Апелативен съд – София Даниела Дончева, която не е имала никакви последствия, въпреки установените процесуални нарушения.
  Едно от основните искания на протестиращите в България е оставката на всемогъщия главен прокурор. В България функционира все още старият съветски модел на прокуратурата. Главният прокурор не носи отговорност и може да промени или да спре всяко разследване на прокурорите, които са под негово ръководство. Борисов не иска да промени нищо по този въпрос. Напротив, реакцията му за нова конституция е свързана с предоставяне на още повече правомощия. А това е опасно.
  В черния списък съм на премиера Бойко Борисов заради обявяването ми срещу мимикрията на съдебна реформа и министър-председателят ми изпрати съобщение с предупреждение.
  Досега срещу мен бяха заведени пет дисциплинарни производства. В нито едно от тях не бяха открити нарушения от моя страна. Веднъж бяха разглобени болтовете на гумите на служебния ми автомобил. За щастие, шофьорът го забеляза. Преди три години маскирани мъже с кървави агнешки глави ми препречиха пътя към едно заседание. Жена ми е журналист и издател на немскоезичен български икономически вестник. Срещу нея и мен се водят десетки данъчни и наказателни дела с напълно абсурдни обвинения. Близки до правителството медии от години водят клеветническа кампания срещу нас.
  Лично аз многократно съм изпращал на ЕК доклади за състоянието на съдебната система в България. Мисля, че там са наясно със ситуацията. Може да направите сравнение с болен от рак, чиито жизненоважни органи са засегнати, но всеки път, когато отиде на лекар, му се казва, че е здрав и даже получава бонбони в добавка. Бонбоните в ЕС са многото милиарди евро безвъзмездни средства. Те допринасят за това туморът в България да продължи да се увеличава. Затова хората излязоха сега по улиците. Те искат да победят рака. . Не си затваряй очите, Европа, и не мълчи за ситуацията в нашата страна!
  08.09.2020 г.
  Посолство на ФРГ в София

 2. 22
  Гешев да върне наградата „Фалконе“ и да си обира крушите! | нерегистриран
  2
  0

  Вчера обещахме в понеделник да дадем достатъчно доказателства, защо Делян Пеевски, Бойко Борисов и Иван Гешев първи трябва да бъдат отстранени от властта, за да има шанс България да продължи напред. Публикувахме вече частта за Пеевски. Сега е ред на Иван Гешев.
  Главният прокурор вече е проумял, че дните му като такъв са преброени. Не го признава, защото това би било краят на най-голямата му мечта. Тя дори не се е въртяла в главата му като млад, защото все пак е знаел докъде му стигат силите и знанията. Сбъднаха я други, за свои цели и като наказание на цялото общество.
  Като всяко противоприродно нещо и това скоро ще свърши. Гешев ще си има работа отново с прокуратурата, но в друго качество и страна в съдебния процес. И тогава адвокатите, които сега клейми, обижда, обвинява и арестува, ще му бъдат особено нужни…
  Такъв е животът – един ден някой ти лиже подметките, след време същият ти плюе в лицето. Гешев знае как става това – практикува го.
  Недялко Недялков, Пик: "И предпочита (Гешев) да лови предимно селски обирджии от махалите и бостаните... ".

  Същият Недялко е славен трубадур на Гешевите подвизи, но когато вятърът смени посоката – Недялко се обръща чевръсто.

  Юридическото си образование Иван Гешев завършва в школата на МВР в София. Кариерата му започва в Пето РПУ в столицата, където работи като оперативен работник и следовател. Изоставя пагона и облича тогата през 2006 г. в Софийската районна прокуратура.
  През 2012 г. отива в Софийската градска прокуратура, а през юли 2016 г. за първи път се състезава сам със себе си, когато Висшият съдебен съвет го избира за шеф на Специализираната прокуратура. Гешев я превръща в репресивен орган, сравняван със средновековната инквизиция, времената на Сталин и Вишински, на Хитлер и Роланд Фрейслер…

  Пеевски, Борисов, Цацаров и компания помогнаха на Гешев да направи огромна крачка от школата в Симеоново до върха на обвинението, но тя не е по силите му. Затова, в желанието си да избие този комплекс, Гешев се опитва да доказва колко величав е. Пробва нискоразряден хумор, сложи си каскет, търчи из страната, провежда някакви акции, прави политически изказвания и др. Резултатът е гротеска, но малцина се замислят, колко хора и съдби са разбити от несекващите опити на Гешев да се доказва.

  Но има едно качество, което трябва да му се признае – агресията. Преследва, притиска, унижава, мачка, пресира набелязаните жертви. Не търси аргументите на закона – удря с бухалката на неограничената власт и безнаказаността. Това го опиянява, превръща го в от главен обвинител в главен палач – издава присъди и налага наказания. Ролята на изпълнител обаче вече не му харесва и все по-често го виждаме като диктатор на държавата „Прокурория“. Нанесе се да живее в държавен имот с държавна охрана. Превърна служителите в системата за защита на свидетелите в преторианска гвардия. Подчини МВР и службите с помощта на Пеевски и ги вкара в коловоза на насилието. Страхът на корумпирани политици и управленци му позволи да се почувства господар на много съдби и кариери. Това е неговият наркотик.

  Затова Иван Гешев, милиционерът по душа, с мантия на обвинител, е готов на всичко, за да остане на своя Олимп. „Мой, мой е този свят“, - крещи с всяка своя дума и жест Гешев, досущ "Диктатора" на Чарли Чаплин.

  Да се споменава думата съвест, когато говорим за Гешев, е неудачно. Но той трябва да знае, че дори бедните духом имат проблеми със съня, когато знаят какви са ги вършили. "Безполезен помияр е всеки, който се стреми към висок пост, без да е способен на самоанализ". Тежките думи са на един от най-изявените любимци на Хитлер – Ото Скорцени.

  Гешев знае как е станал главен прокурор. Знае също, че рано или късно ще плаща цената, но не иска да го признае дори пред себе си. Болният от власт отказва да признае заболяването.
  А въпросите към него се увеличават с всеки изминат ден.

  - Защо не разследва появилите се снимки и записи, в които премиера Борисове до чекмедже с милиони и златни кюлчета в него и с пистолет на него? Чуждестранни лицензирани и с международен авторитет лаборатории се произнесоха, че записите са автентични.

  - Защо нито веднъж не извърши проверка на произхода на милионите на Делян Пеевски?

  - Защо отказва да разследва приватизацията на „Булгартабак“ и последвалото й закриване?

  - Защо не разследва Владислав Горанов, който като финансов министър и пряко отговорен за неполучените, според самия него над 700 млн от хазартни фирми на Васил Божков?

  - Защо не предприема разрушаване на незаконния дворец на Доган в Росенец, както се случва с незаконни къщи в различни селища?

  - Защо не разследва придобиването от Доган на ТЕЦ „Варна“?

  - Не разследва също решението на МС пристанището към същия ТЕЦ да бъде предоставено на Доган дори без да плаща такси!

  - Защо не разследва неплатеният ДДС в размер на над 10 милиарда през последните години?

  - Защо не разследва сигналите за безобразия в Регистъра по вписванията?

  - Защо продължава да твърди, че името на Делян Пеевски не се среща никъде по разследването фалита на КТБ, когато именно Пеевски е бил най-големият ползвател на пари от банката – над 1 милиард, заедно с майка си?

  - Защо не разследва сделката по присвояване на около 1 милиард чрез продажбата на Виваком, най-големият актив на КТБ?

  Още много въпроси чакат отговори от Гешев. Те разбиват на пух и прах помпозните твърдения на Гешев на онази прокурорска сбирка в "Бояна" какви чутовни успехи е постигнал. Тепърва ще отговаря за униженията на които подложи кметиците на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Две разсипани съдби, както и на техните близки. Гешев знае, че това е „мръсна поръчка“, както и че жената, с която живее познава много добре главния свидетел на прокуратурата. ВСС днес си затваря очите пред този крещящ конфликт на интереси, но утре ще е различно.
  Ще лъсне и лъжата с броя на делата, които Гешев е водил, внесъл в съда и как са завършили. За споразуменията, които е сключвал.

  Ще му бъде търсена сметка за десетките арести на хора, без реални доказателства. Месеци и дори години някои от тях гният в килиите, защото така диктува интереса на шайката, към която Гешев се присъедини с 200…

  Днес няма да се занимаваме повече с него. Припомняме тези неща, за да стане ясно за пореден път, защо хиляди по площадите в страната скандират за неговата оставка. Тепърва той ще бъде герой на репортажи, анализи и коментари. Но не в сегашното служебно качество. Рано или късно фалшивите наполеоновци отиват на бунището. В неговия случай – рано. А най-страшното, от което той наистина има основание да се страхува, е че ще бъде обект на действия на истински юристи, които ще приложат закона прецизно и справедливо. Това наистина е кошмар…

  И накрая да припомним един наистина грандиозен парадокс. През 2019 г. Община Благоевград врачи за пореден път награди в чест на убития от мафията италиански магистрат Джовани Фалконе. Сред наградените са тогавашният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев и тогавашният зам.-главен прокурор Иван Гешев. Тези двамата с награди на името на антимафиота Фалконе!

  Пламен Георгиев попадна в скандала „Апартаментгейт“, бе му поискана оставката и той се раздели с поста. По-късно, въпреки общественото неодобрение, премиерът Борисов го награди с консулска длъжност във Валенсия.
  Другият награден – Гешев, е човекът, за когото над 50 дни хиляди българи скандират: „Гешев е позор! Оставка и затвор!“

  Ако се сравнят биографиите и направеното от Фалконе и Гешев - макар самото сравнение да е обидно - ще лъсне космическата разлика между борба срещу и в служба на мафията.

  Най-логично е двамата веднага да върнат наградите, защото позорят името на Фалконе! Но няма да го направят, защото са това, което са…

  Оставка!

  Екип на Фрог нюз

 3. 21
  | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #20 от "до 16 | нерегистриран":
  Лустрацията в Чехия наистина касае и внуците на лустрираните. Ако през 1980 дядо ти е бил прокурор в Прага, днес и на внукът са забранени публични позиции в Чехия.
  Но такава лустрация ще "удари" и протестариата. Защото протестариата са деца и внуци на бившата номенклатура.
  Затова-твърда подкрепа за лустрацията по чешки модел. Това значи да се забрани на протестариата да стават депутати, министри,, да получат публични назначения, ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ ИМУЩЕСТВОТО ако са деца и внуци на бивша номенклатура какъвто е масовия случай-защото точно това е лустрацията, проведена в чехия-забрана за достъп до публични позиции, и секвестиране на имуществото на лустрираните.

  До 16 и 20
  Май сте позакъснели малко.

 4. 20
  до 16 | нерегистриран
  4
  -3

  Лустрацията в Чехия наистина касае и внуците на лустрираните. Ако през 1980 дядо ти е бил прокурор в Прага, днес и на внукът са забранени публични позиции в Чехия.
  Но такава лустрация ще "удари" и протестариата. Защото протестариата са деца и внуци на бившата номенклатура.
  Затова-твърда подкрепа за лустрацията по чешки модел. Това значи да се забрани на протестариата да стават депутати, министри,, да получат публични назначения, ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ ИМУЩЕСТВОТО ако са деца и внуци на бивша номенклатура какъвто е масовия случай-защото точно това е лустрацията, проведена в чехия-забрана за достъп до публични позиции, и секвестиране на имуществото на лустрираните.

 5. 19
  Боже Пази България! | нерегистриран
  3
  -2

  Каскетчето на Ленин не е случайно на главата на т.н.главен прокурор.То е символ на беззаконието и безправието на народа,на безогледната власт.Да ни е честито развитието с 100 години назад-червен терор.Честита нова сграда на парламента,доказваща член първи на т.н.конституция.Преди 140 години нашите предци са създали са Европейска конституция.

 6. 18
  Боже Пази България! | нерегистриран
  2
  -1

  Каскетчето на Ленин не е случайно на главата на т.н.главен прокурор.То е символ на беззаконието и безправието на народа,на безогледната власт.Да ни е честито развитието с 100 години назад-червен терор.Честита нова сграда на парламента,доказваща член първи на т.н.конституция.Преди 140 години нашите предци са създали са Европейска конституция.

 7. 17
  Cato | нерегистриран
  4
  -3

  Да се закрият всичките и вместо тях да се учреди една Всеобща окръжна, начело с Главен, с районни звена по места. Item, delenda Cartago.

 8. 16
  въвеждане на лустрация-по чешки модел-НЕЗАБАВНО! | нерегистриран
  12
  -5

  Момента е иключително подходящ за лустрация-по чешки модел. Не е късно.
  Да напомня-в Чехия лустрацията касае и децата и внуците на лустрираните. Ако през 1988 си бил прокурор, днес са лустрирани и децата, и внуците, дори и внуците да не са били родени през 1988г.
  Щом си бил във властта , към 1988 днес си лустриран ДНЕС, без право на пенсия и държавна работа. Като ограниченията са до ниво низходящи от втора степен.
  И това е нъпълно конституционносъобразно- В цяла източна европа е. Не ми излизайте слъжата,че и в България не може да стане.

  Лустрация, секвестиране на имоти на лустрираните, отнемане на пенсии-ккакто стана в Чехия. Като имате предвид,че дори и днес има съдии и прокурори , които са назначени преди 1989г, и не са пенсионирани. че за да станеш съдия, до 1989г си трябваше подписа на Тодор Живков(чл 61 ЗУС-шеф на Държавния съвет беше другарят Живков-за сведение на младите). Преди това кандидатите за съдии и прокурори бяха проверявани от военния отдел на ЦК на БКП и лично от другарят В.Палин. Дисиденти , противници на властта да бъдат съдии и прокурори-нямаше-проверката за вярност вършена от военния отдел на БКП беше цялостна-проверяваше се за вярност родата до 6-та степен, за да станеш част от системата. Липсата на лустрация днес е върховен цинизъм.
  Трябва да има днес йота справедливост-лустрация(да,вече на протеста това е основен призив-за закъсняла лустрация!),лустрация значеща уволнение на инсталираните, ако не са пенсионери, а на пенсионерите, които ще бъдат лустрирани-секвестиране на пенсиите и имотите-както се случи в Чехия. В Чехия, в ГДР, Унгария, Словакия, Хърватия, Албания имаше устрация, няма аргумент да не се случи и в България.

  Накратко-лустрацията трябва да бъде по чешки образец, директно да бъде преведен чешкия закон за лустрацията,без елемент на творчество. И да потретя-лустрацията в Чехия е до ниво внуци на лустрираните, дори ида не са били родени към 1989г. А не внуците днес да се ползват от облагите и имотите. Това не се допусна в Чехия и в източна европа.

 9. 15
  Re: | нерегистриран
  14
  -2
  До коментар #14 от " | нерегистриран":
  И като е рестартирана какво. Не съм чул да са цъфнали. Между другото лустрация на инсталираните преди 89 Съдии нещо? Или те са света вода ненапита

  Каза се - пълна изборност и мандатност! Магистрати никъде не се избират като депутати и с това се страшно спекулира понеже ФАБ и вся остальная бие само по прокуратурата, а съда? Той харен, нищо че опрадва Цвъцко и напрактика и ножа и хляба е там, а сега просто прокуратурата с дебилските си изяви им разваля доминото. В съдът е заровено кучето, това е истината и всеки грамотен юрист го знае прекрасно дрогото е тролщина.

 10. 14
  | нерегистриран
  12
  -2
  До коментар #10 от "необходима е реформа-като в Грузия | нерегистриран":
  Необходимо е пълно закриване на прокуратурата, лустрация-като в Чехия, и реучредяване наново(като в Грузия)- с нови хора и намален числен състав(поне 80 процента редукция-на България трябват не повече от 400 прокурора!!!), и пълна забрана работилите в прокуратурата да се занимават с право(като в чехия-лустрацията касае пълна забрана за работа в бюджетния сектор, и лустрацията е до внуци на инсталираните,, отпреди 1989г!). Не е срамна работатат в материалното производство, където работят и лустрирани юристи.
  Да напомня и друго:
  В Грузия беше закрита прокуратуратаа ,съдът, МВР и учредени наново, поради срастване не тези институции с престъпността. Значи е възможно пълно закриване, и учредяване. В резултата Грузия е рестартирана държава.

  И като е рестартирана какво. Не съм чул да са цъфнали. Между другото лустрация на инсталираните преди 89 Съдии нещо? Или те са света вода ненапита

 11. 12
  | нерегистриран
  5
  -1
  До коментар #7 от "NON BIS IN IDEM | нерегистриран":
  Силно ме провокират разсъждения за прокуратурата,особено категорични изявления,че Гешев си заминава скоро. Сигурно пишещите това са много по-информирани от мен,но фактите говорят друго:
  -в рамките на седмица Гешев обиколи и стегна редиците на шефовете на всички звена в петте апелативни прокуратури.
  -въпреки,че прокурорската колегия на ВСС е във ваканция до месец септември,тя продължава да работи интензивно под ръководството на Гешев като :
  –-излезе с поредна декларация в защита на абсолютната прокурорска независимост и отново демонстрира нетърпимост към всяко споменаване на прокуратурата с отсянка на критичност
  –-за шеф на Военната апелативна прокуратура беше назначено никому неизвестно лице измъкнато незнайно откъде и при неясна компетентност
  –-за шеф на възловата Апелативна прокуратура-Пловдив беше назначен също абсолютно неизвестен окръжен прокурор от едно малко градче
  –-с новите 12 бройки Бюрото за защита е увеличено вече с 49 човека от началото на годината-лични гавази на Гешев и негова лична бухалка,изпълняваща по негови противозаконни разпореждания и полицейски функции
  Добре е пишещите да ни информират по-конкретно защо смятат,че заминаването на Гешев било сигурно.
  Те правилно се тревожат, че има почтени прокурори,за които е обидно,да бъдат коментирани в отрицателен смисъл,същевременно обаче:
  -те продължават да подписват масово и безотказно всички спуснати им декларации в подкрепа на гешевщината-последно преди около 2 седмици.
  -празни приказки са,че някой прокурор имал желание да разследва Гешев-и за какъв гръб на този хипотетичен смел прокурор става въпрос ?
  -някой прокурор да се е възмутил от начина,по който прокуратурата погазва закони и си измисля закони и вече не само в София,но и по места?
  -някой прокурор да е отказал да върви след задните части на полицията,която абсолютно противозаконно нахлува в стотици къщи по населените места и брутално нарушава и ЗМВР и НПК ?
  -вярно ли е ,че липсата на реакция на почтените прокурори е не само от страх от разправа,но и поради много приятното усещане,че прокуратурата стана самостоятелна власт в държавата-а прокурорите са абсолютно недосегаеми даже и за критика ?
  -някой почтен прокурор да реагира за начина,по който доказателства се развяват по медиите,че прокуратурата внушава противозаконно и непочтено кой е виновен и че така оказва и недопустим начин натиск върху произнасянията на съда ?
  -някой почтен прокурор поне да загатна,че Гешев вече 2 пъти върши престъпления,като огласява съдържанието на СРС/ВДС ?
  Уважение към прокурорите,които работят почтено. Но те мълчат непочтено за това,че в рамките на няколко месеца прокуратурата работи противозаконно и всъщност загуби правото да е част от съдебната власт. Защото не може да си реално част от изпълнителната власт,да бъдеш държава в държавата,а същевременно да се ползаш със засилената защита на магистрат от т.нар.съдебна сестема-несменяемост,имунитет и др.
  И последно-както некомпетентната и непочтена част на прокуратурата се обедини и върши масово беззакония,така и почтената и компетентна част от прокуратура не само може,но е длъжна да се обедини и да реагира в защита на закона и законността. И едва тогава уважението ще бъде напълно заслужено,а не- дължимо по подразбиране.
  А господата може би следва малко по-добре да обмислят нещата,касаещи прокуратурата и най-важно да не внушават успокояващата мисъл,че Гешев е пътник,защото единствено и само ВСС може да реши въпроса за предсрочно прекратяване на мандата,а той няма да направи това освен при много,много интензивен натиск. Останалото са празни приказки. И много вредни.

  Защото най- сигурното е най- нетрайно.

 12. 11
  *********************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 10
  необходима е реформа-като в Грузия | нерегистриран
  10
  -13

  Необходимо е пълно закриване на прокуратурата, лустрация-като в Чехия, и реучредяване наново(като в Грузия)- с нови хора и намален числен състав(поне 80 процента редукция-на България трябват не повече от 400 прокурора!!!), и пълна забрана работилите в прокуратурата да се занимават с право(като в чехия-лустрацията касае пълна забрана за работа в бюджетния сектор, и лустрацията е до внуци на инсталираните,, отпреди 1989г!). Не е срамна работатат в материалното производство, където работят и лустрирани юристи.
  Да напомня и друго:
  В Грузия беше закрита прокуратуратаа ,съдът, МВР и учредени наново, поради срастване не тези институции с престъпността. Значи е възможно пълно закриване, и учредяване. В резултата Грузия е рестартирана държава.

 14. 9
  осемте джуджета | нерегистриран
  15
  -21

  Сталинската прокуратура трябва да се реформира из основи . Каренин трябва да се разследва . Денят ще дойде. Специалният съд и прокуратура също един ден ще се закрият. Мутрите вън.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.