Окръжният съд в Добрич отказа да предаде българин на Румъния, осъден на 3 г. затвор

Окръжният съд в Добрич отказа да предаде българин на Румъния, осъден на 3 г. затвор
Снимка: Pixabay

Окръжният съд в Добрич отказа да изпълни Европейска заповед за арест, издадена от румънските власти, с която е поискано предаване на български гражданин за изтърпяване на наложено му наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, съобщават от пресцентъра на институцията.

С Европейската заповед, издадена от румънските власти, е поискано българският гражданин Ю.Ш. да им бъде предаден за изтърпяване на три години "лишаване от свобода". Постановената от Окръжния съд в Констанца присъдата за извършено престъпление, квалифицирано като трафик на мигранти, е влязла в сила на 4 ноември 2020 година.

Компетентните румънски власти са обявили мъжа за издирване на 25 ноември с Европейска заповед за арест, посочват от пресцентъра на съда. Ю.Ш. е задържан в Балчик на 11 януари 2021 година, след което му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Окръжният съд в Добрич е намерил за основателно изразеното желание от задържания да изтърпи наложеното му наказание в български затвор. Съдебният акт, с който се отказва предаването на българския гражданин на компетентните власти в Румъния, може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Още по темата

Мислят за разхлабване на мерките за ресторантите, фитнесите и моловете

Предишна новина

Реформират из основи работата на съдилищата – районните вече няма да гледат дела от общ характер

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.