Омбудсманът и Националното бюро за правна помощ ще помагат на социално слаби хора в достъпа им до правосъдие

Омбудсманът и Националното бюро за правна помощ ще помагат на социално слаби хора в достъпа им до правосъдие
Диана Ковачева, обмудсман на Република България

Омбудсманът Диана Ковачева инициира Споразумение за сътрудничество с Националното бюро за правна помощ и Регионалните центрове за консултиране към адвокатските съвети в градовете Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, София, Стара Загора и Хасково.

Целта на сътрудничеството е обмен на информация и взаимопомощ, които ще улеснят достъпа до правосъдие на социално слаби граждани, включително и чрез организиране на съвместни приемни в страната.

Събитието ще се състои на 21 октомври 2020 г. от 11 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

На база Споразумението, граждани с жалби до обществения защитник, които се нуждаят от правна помощ, ще имат възможността да получават безплатна консултация и съдействие при подготовка на документи за завеждане на дело и защитата в съда. Те ще бъдат насочвани за правен съвет към Националното бюро за правна помощ, националния телефон за правна помощ 0700 18 250 или по местоживеене на гражданите към Регионалните центрове за консултиране към адвокатските съвети - контакти тук: https://www.ombudsman.bg/news/5402 

От своя страна Бюрото за правна помощ и Регионалните центрове се ангажират да предоставят на Омбудсмана сигнали за нарушени права и свободи както от граждани, така и от адвокати.

Още по темата

Маските отново ще са задължителни на открито

Предишна новина

Реформата на съдебната карта може да стане заложник на законодателя

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  2
  0

  Туй в смисъл, че омбудсманката ще ги вози със служебната кола до най-близкия съд, който по новата съдебна карта е на 100-200км. от местоживеенето на социално-слабия ли? И тъй ще бъдат усвоени двата милиарда отпуснати от ЕС за равномерно развитие на регионите?!?

 2. 2
  ******************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 1
  Само минавам | нерегистриран
  1
  -1

  Това бюро още ли не е ликвидирано? Щели да се оплакват от ... адвокати. Нещо за Конституция да са чували? Безобразие. Те трябва да работят на клон. И трудът ще ги направи свободни в професията.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.