Омбудсманът се обяви против закриването на съдилища в страната

Омбудсманът се обяви против закриването на съдилища в страната

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати две писма до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, в които изрази позицията си относно предложения модел за закриване на съдилища. Според омбудсмана той ограничава достъпа до правосъдие на хората.

От кабинета на обществения защитник информират още, че повод за писмата са постъпилите жалби и петиции от редица населени места в страната, в които граждански сдружения, местни органи, адвокати и съдии протестират срещу приетия от ВСС модел на реформа за оптимизация на съдебната карта, който ще доведе до закриването на районни съдилища у нас.

Достъпът до правосъдие е безспорно и неотменимо право, което следва да се осъществява безпрепятствено, а държавните органи и институции следва да предприемат всички възможни мерки и действия за създаване на организация и условия за осъществяването му, пише доц. Диана Ковачева до ВСС.

Още по темата

Виктор Димчев: Циркът с палатките не спира, защото IQ-то на организаторите е на ниво търкане на талончета, далавера и треторазряден мутраизъм

Предишна новина

Валерия Велева: Усещане за ботуш*

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.