Оневиняването на д-р Валентин Павлов е гавра с паметта на Алекс

Оневиняването на д-р Валентин Павлов е гавра с паметта на Алекс
Родителите на починалия Алекс - Валери и Албена Захариеви, снимка: bTV

Оправдателна присъда беше издадена за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща упойка почина 14-годишно дете през 2016 г. Родителите обвиняват медиците, че не са ги предупредили за рисковете на анестезията и са викнали линейка твърде късно. Бащата на Алекс, Валери Захариев - заяви пред  bTV, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е гавра с паметта на детето.

Д-р Валентин Павлов бе признат за виновен на първа инстанция и осъден условно на 3 години, но след това оневинен на втора. 

"Хвърля се прах в очите, че в България има някакво правосъдие. Ще обжалваме пред върховен съд  тези присъди и ще продължим да настояваме за максимално строги присъди за тези хора", заяви още бащата като поясни, че за анестезиолога д-р Филипова и управителя на клиниката Павлова присъдите са намалени от три на една година условно с възстановяване на правата за практикуване.

Според бащата анестезиологът д-р Филипова е признал в съда, че е разпознала симптомите на малигнена хипертермия, но е чакала нареждането на доктора, за да извика линейка. Тя знаела и че само атидот може да помогне, поясни още Захариев. 

Почерненото семейство вече близо 3 години търси справедливост за смъртта на 14-годишният си син. През 2016 г. д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията. След поставяне на упойката детето умира.

Майката на момчето - Албена Захариева, обясни, че не са й били разяснени рисковете от общата упойка, а само са й казали, че така синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията. Не бяха направени и никакви изследвания, докторът добавил, че момчето трябва да е здраво, казва още почернената майка. Според нея цялата вина и отговорност носи д-р Павлов.

"Той ръководи целия екип, той решава", добави Захариева.

Родителите ще искат максимални наказания за екипа. А за оправдателната присъда на д-р Павлов нямат обяснение, защото посочват, че дори е имало още един подобен случай на техния, но детето е откарано бързо до болницата и сега е живо.

"Не могат да ни убедят, че и за нашето дете не е имало шанс", заявиха почернените родители.

Още по темата

Френските власти затвориха плажове, океанът бълва наркотици

Предишна новина

Как да избегнем данъчни измами – във фокуса на нов практически семинар

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  зъболекар | нерегистриран
  2
  0
  До коментар #5 от "Лекар | нерегистриран":
  Чудно ми е миже ли на стоматологичен стол да се поставя пълна упойка? От колеги чух че имало такава практика в детската стоматология! Чудно ми е къде е позволителния регламент за това!  Страдате от недостатъчност на информацията. Във всяка цивилизована страна, денталното лечение при част от децата се извършва под обща анестезия. В България това става в лечебни заведения, изпълняващи стандарта по анестезия и интензивно лечение. Друг е въпросът, че въпросната личност Павлов, пренебрегва фундаментални правила поради хипертрофиралото си чувство за безнаказаност. Но........това не е лицето на детската стоматология в България, а лицето на самозабравилата се политическа класа!

 2. 5
  Лекар | нерегистриран
  0
  -1

  Чудно ми е миже ли на стоматологичен стол да се поставя пълна упойка? От колеги чух че имало такава практика в детската стоматология! Чудно ми е къде е позволителния регламент за това!

 3. 4
  | нерегистриран
  5
  0
  До коментар #1 от " | нерегистриран":
  Е нали има осъдени. Дай сега и до трето коляно да ги съдят и чистачката от екипа и т.н. ...ей мъстта затрива...Момчето нама да се върне, уви, наблегнете на произведените присъди ако не са справедливи...и на лекаря око толкова очевадно ви се струва грешката на съда...или сменете адвоката...но не злобейте хора

  Цинизмът и арогантността ви са отвратителни. НЯМА присъди, толкова сте тъпи, че и това не разбирате. Детето почина от безхаберност, от липса на професионализъм, от надменно отношение към медиицната и нейните закони. И всичко това родено в ниското чело и бездушното тяло на един депутат-зъболекар, който има за хоризонт единстено Перник, но изведнъж реши да приватизира стоматологията на България и го подкара през просото да прави пари. За сметка на хората! Всичко, което е заранено за останалите, обикновени лекари и зъболекари, е позволено за Павлов и кликата му - сервилния и безгръбначен зъболекарски съюз и политическите му съучастници от дсб - като се почне от Москов, през Константин Гърневски, пти женерал и сие. Всички заедно съгрешиха. Сега ще си носят последствията.

 4. 3
  | нерегистриран
  11
  -4

  Все пак няма ли едни мотиви на съдебния акт да пуснете, щом толкоз горещо и емоционално го обсъждате?

  Или такава е поръчката?

  Да видим сега след колко време модератор ще затрие това писание, в което нито обиди има, нито е недопустимо.

  За сметка на това едностранчивият подход на този сайт, който отдавна вече не е уридически, а е изцяло политически, затри тотално интереса на хората, вкл. професионалистите, към него.

 5. 2
  сит на гладен вяра не хваща | нерегистриран
  15
  -5

  Тези хора не само справедливост, а и обезщетение няма да получат. Детето им все едно не е съществувало и животът им не е съсипан.

 6. 1
  | нерегистриран
  9
  -15

  Е нали има осъдени. Дай сега и до трето коляно да ги съдят и чистачката от екипа и т.н. ...ей мъстта затрива...Момчето нама да се върне, уви, наблегнете на произведените присъди ако не са справедливи...и на лекаря око толкова очевадно ви се струва грешката на съда...или сменете адвоката...но не злобейте хора

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.