Оневиниха яхтсмен, обвинен в хулиганство от полицаи


Варненският яхтсмен Лъчезар Братоев е невинен по обвинението за хулиганство, съпроводено със съпротива на орган на властта, реши районният съд. Вносителят на луксозни яхти стигна до съд, след като на 2 февруари тази година зрелищно бе арестуван при опит да осуети налагането на акт на шофьорка, паркирала на алея в местността "Салтанат" в Морската градина. Братоев обяснил на общинските полицаи Илиян Танев и Йорданка Манушкина, че Върховният административен съд е спрял кметското вето за паркиране в тази зона. В ответ му надянали белезници и го отвели във Второ РУП, където получил сърдечна криза, последвана от 5 дни болничен престой и обвинение по чл. 325, ал. 2 от НК - задето ругал полицаите и опипал в стаята за разпит Манушкина.

В 6-те заседания по делото шестима униформени свидетелстваха за това. Един от тях - Юри Юриев, обаче после лично се отрече от показанията си. Той обясни, че направил услуга на колегите си, защото си затворили очите, че и той паркира в "Салтанат". "За първи път в дългата си практика получавам такова признание", заяви съдия Атанас Шкодров.

Делото се прочу и с факта, че с доказателство на прокуратурата бе оборен обвинителният акт. Това стана чрез съдебно-техническата експертиза на записите от Второ РУП, в които се видя, че 52-годишният арестант не е докосвал с пръст полицайката Манушкина, нито се е държал агресивно, както свидителстваха униформените.

"Доволен съм, че името ми бе изчистено. За съжаление от подобни фарсове не е защитен никой", коментира Братоев. Той бе категоричен, че ако прокуратурата обжалва решението пред окръжния съд и му причини нови разходки из залите на Темида, ще заведе иск срещу набедилите го служители на реда.

Германия ще съди 300 членове и поддръжници на "Ислямска държава"

Предишна новина

Стив Джобс продължава да е свидетел по дела, дори и след смъртта си

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.