Опозицията иска оставката на Цвета Караянчева

Опозицията иска оставката на Цвета Караянчева
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание; снимка: БГНЕС

Опозицията в Народното събрание в лицето на БСП и ДПС поиска оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева. Това стана ясно по време на изказванията в пленарна зала, където депутатите дебатират и гласуват на второ четене за втори ден промените в Изборния кодекс. 

Оказа се обаче, че мотивите за исканата оставка за различни.

От левицата изтъкнаха като причина недопускането на детето с увреждане до тоалетната на парламента. 

„Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на Народното събрание да се окаже политически фактор. Това дете, което вчера не беше допуснато, само преди две години на наше заседание седеше вътре в залата. Същото дете, със същата майка. Днес те не могат да стигнат до Народното събрание, защото нямат достъп. Няма достъп, защото дотук
количката не може да мине. Ако утре в тази зала попадне депутат с по-сериозни увреждания, няма как да си докара количката до пулта“,
заяви Антон Кутев, депутат от БСП. 

ДПС също поиска отстраняването на Караянчева от парламентарната трибуна и заяви, че ще предприеме консултации за оставката на председателя на парламента. 

"Г-жо Караянчева, вие много добре знаете, че заявихме още септември, ако разбирате и осъзнавате какво правите с вашето бездействие и с вашето действие, вие ще си подадете оставката", заяви от трибуната председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и допълни, че партията ще внесе проект за отстраняването на председателя на парламента. 

"Аз лично оставка няма да дам", заяви от трибуната Цвета Караянчева. 

За да стартира процедура по отстраняването на председателя на Народното събрание са необходими подписите на 80 народни представители. 

Още по темата

Президентът ще наложи вето на Изборния кодекс, иска ремонт на закона за НСО

Предишна новина

Дезертьорите във ВСС и една пословична безотговорност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.