Опозицията пробва да свали Караянчева


Всички 116 депутати от управляващата коалиция ще бъдат мобилизирани да са в залата днес, за да не мине оставката на Цвета Караянчева. БСП и ДПС внесоха вчера 96 подписа под искането - на всички свои без Делян Пеевски.

“Проведохме срещи и консултации първо с ГЕРБ, които изразиха съгласие с нашите мотиви”, обяви изненадващо лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, но не обясни какво точно има предвид. Вероятно става въпрос за негова среща с председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, при която тя не изразила изрично несъгласие с искането за оставката на Караянчева.

Срещали се още с “Воля” и с част от независимите депутати, които също се съгласили с мотивите, каза още той. Досега обаче хората на Веселин Марешки и част от независимите са помагали на ГЕРБ в критични ситуации. За да бъде прието искането, са нужни гласовете на поне половината от присъстващите в пленарната зала.

Бавене с години на законопроекти на опозицията, изолирането на медиите в Партийния дом, нарушаване на правилника, укриване на премиера от депутатски въпроси и уронване на престижа на НС са част от посочените мотиви. “Какъв авторитет искате да има този парламент, след като сутрин се криете по ъглите, а не участвате в председателски съвет? Явно за 30 г. не сте разбрали, че освен управляващи трябва да има и конструктивна опозиция”, защити Караянчева шефката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Атаката срещу Гешев, в опит за очернянето му зад граница, е достигнала и Wikipedia *

Предишна новина

Европа затяга мерките: Франция в извънредно положение

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.