Опровержение: Съдия Розалия Шейтанова е набедена, че е преписала чужда концепция в процедурата за председател на ОС-Пловдив

Опровержение: Съдия Розалия Шейтанова е набедена, че е преписала чужда концепция в процедурата за председател на ОС-Пловдив
Съдия Розалина Шейтанова, снимка:в-к "24 часа"

Съдия Розалия Шейтанова, кандидат за председател на Окръжен съд-Пловдив, е набедена в преписване на концепцията си, с която се явява в процедурата.

 „Целта на това е да бъда дискредитирана. Нито една част от концепцията ми в частта за идеите ми не е преписана от никъде. Няма да ползвам други доказателства, защото това е лесно проверимо. Аз никога не лъжа и не преписвам, дори и от себе си. Напротив, гордея се със собствения си стил. Изнесеното в медиите е абсолютна лъжа. Пасажите, за които се твърди, че са преписани касае състоянието на съда и необходимите бъдещи действия. Данните са взети от актуалните отчети за съда. Тук не става дума за информация, която е обект на лично творчество. Която и концепция да вземете, ще видите такива данни, заимствани от тези отчети. Да, пренесла съм наличните данни, но все пак съм ги съкратила и анализирала. Именно отчетите са единственият достоверен източник на такава информация. Какво се цели от другия кандидат в процедурата, който пред Общото събрание представи извадки от концепцията ми с маркирани в различни цветове пасажи, само той знае. С пренасянето в публичното пространство на тази лъжа се засяга независимостта на съдебната власт и на кадровия орган“, каза съдия Шейтанова, чието изслушване пред кадровия орган започна.

„Правен свят“ поднася извинение на съдия Шейтанова за неправилно възприетите твърдения на опонента й в процедурата по време на Общото събрание на съдиите от Окръжен съд-Пловдив, от които бе направен изводът, че пасажи от концепцията й са заимствани от тази на предходен административен ръководител на съда, както и за популяризирането на въпросната невярна информация.

Върховният съд на САЩ позволи Booking.com да бъде запазена търговска марка

Предишна новина

Прокуратурата иска спиране на строежа на имот на братя Диневи на Свети Влас

Следваща новина

Коментари

33 Коментара

 1. 33
  смех | нерегистриран
  2
  0

  Ма отчетите в даден съд ги прави служител ве по таблици, графици и прочие.1м.,3м.,6м. и годишния , за което по длъжност(статистик, IT) зема заплата.Па може у некой съд тази дейност да я прави лично преЦседателя и да е с авторски права .Гледай ти

 2. 32
  Имало едно време в Пловдив | нерегистриран
  10
  -2

  Хех, на Иванчо са му намазали филийката с лютеница. Крайно време беше. То не може цял живот Цаци да го дундурка чичовото. Не че другата е цвете за мирисане, но като за Пловдив, с местното, обичайно право, таман ще си напасне жената. Жалко за няколкото стойностни съдии там, които неясно как толкова години оцеляват - няма скоро да случат на читави административни ръководители.

 3. 31
  До 28 | нерегистриран
  2
  -11

  В цитираните законови текстове се сочи "други подобни" - това са точно отчети и подобни на тях, съдържащи и бази данни, но са закрилени на собствено правно основание и отделно от базите данни - "други подобни" .
  В теорията по този въпряс няма спор- отчетите са обект на закрила за авторски права, както и базите данни в тях. Но с тези висши ръководни съдии, явно практиката е в разрез със закона. Това се видя.Така е, като повечето са неталибани.

 4. 30
  Малееее | нерегистриран
  4
  -9

  До № 29 - сега да не вземе да представи със стара дата съгласие от Весо Хаджиев.... та да излезе от положение..................

 5. 29
  Бази данни | нерегистриран
  2
  -7

  Базите данни, съдържащи се в отчетите, са закрилени от "Закон за авторското право и сродните му права", на основание чл. 3, ал.2 т. 3 . Цитирам: "периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали.
  (3) Обект на авторското право може да бъде и част от произведение по ал. 1 и 2, както и подготвителните скици, планове и други подобни.

  Освен това, цитирам:
  Чл. 11. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 2000 г., в сила от 05.05.2000 г.) (1) Авторското право върху сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни принадлежи на лицето, което е извършило подбора или подреждането на включените произведения и/или материали, освен ако в договор е предвидено друго. Авторското право върху включените в такова произведение отделни части, които имат характер на произведения на литературата, изкуството и науката, принадлежи на техните автори.
  (2) За включването на произведения или части от тях в такова произведение е необходимо съгласието на техните автори, освен ако законът не предвижда друго.

  Госпожо Шейтанова, моите почитания! Както и на ВСС! В грешка сте!

 6. 28
  Бройката вече е заета | нерегистриран
  3
  -8

  Мястото е заето вече за новия председател на РС - Асеновград. Знае се кой е, както и неговия заместник. Умно, нали? Като азбуките, концепиите или отчетите без авторски права и морал - за неталибани.
  Ние талибаните, сме старомодни. Не лижем задници. Наритваме ги по закон. Аре, идете да празнувате неговото потъкване!

 7. 27
  RRR | нерегистриран
  8
  -1

  Както казах, време е да се гледат качествата и да се спре с тъпите концепции.Това не е завод за гайки.

 8. 26
  Сталкер | нерегистриран
  10
  -1

  Уърлда да си закачи една голяма и тежка обеца, защото няма всеки път да носим вода от извора. А propos, данните от официални отчети не са авторски, също и азбуките, за сведение на талибаните.

 9. 25
  няма място за отчаяние Иване | нерегистриран
  20
  -3

  Виждаш има нещо положително - РС Асеновград има свободна бройка за председател. Веднага започвай да пишеш концепцията - твоите концепции са неотразимо прекрасни и най-важното никакъв копи - пейст. Колегите от районния съд ще са във възторг, пък и на теб няма да ти се налага да работиш на 100 % натоварване като обикновен съдия, не че някога ти се е случвало, пък и се надявам никога да не изпадаш до там та да работиш като обикновен съдия.

 10. 24
  | нерегистриран
  17
  -16
  До коментар #16 от "ИВАН КАЛИБАЦЕВ -ОБЕДИНИТЕЛ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ | нерегистриран":
  Браво Иване! Ти успя с представянето си да обединиш съдийската колегия,която от както се е коституирала се е разделила на две лобита - лозановисти и чолоковисти!.Представянето ти беше единство от интелект и визия,идеи и действия!Пожелавам ти успех,приятелю!
  Този избор беше предварително свирен мач!Вечните врагове се обединиха ,за да смачкат кариерата на един кадърен човек!

  Не. Розалия Шейтанова обедини съдийската колегия! А другият й помогна с глупостите си. Дано намери морал да се извини!

 11. 21
  | нерегистриран
  33
  -14

  С мерзости, низости и интриги не се стига до никъде! Това разбра по трудния начин Калибацев. Правилен избор на ВСС!

 12. 20
  Просто се борете | нерегистриран
  12
  -23

  Господин Калибацев, не оставяйте нещата така! Тези, които имаме очи виждаме! Тези, които имаме морал - се гневим от показаното чувство за безнаказаност и арогантност! Тези които, се борим - се борим до край! Посредствеността и фалша могат с непочтени средства да спечелят предимство, но в дългосрочен план на битката, те са слаби! Просто се борете докрай! Всички аргументи са на Ваша страна! Със сигурност ще спечелите!

 13. 19
  | нерегистриран
  24
  -15

  Комплексарът си го получи!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.