Осем наказателни съдии от Окръжен съд-Благоевград продължават атаката срещу ръководителя си

Осем наказателни съдии от Окръжен съд-Благоевград продължават атаката срещу ръководителя си

Осем съдии от Наказателно отделение на Окръжен съд-Благоевград продължават атаката срещу административния си ръководител Катя Бельова. Това стана ясно на заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което кадровиците трябваше да разгледат изводите от проверката на трима магистрати от Софийски апелативен съд (САС), която те извършиха на работата на съда в Благоевград. Инспекцията бе инициирана заради недоволството на наказателните съдии от управлението на Бельова. Членовете на Колегията отложиха разглеждането на точката, тъй като недоволните магистрати депозирали нарочна молба за това. Съдиите имали сериозни възражения срещу констатациите от проверката и пожелали да депозират писмени бележки по тях преди докладът да бъде обсъден от ресорната колегия към кадровия орган.

Както "Правен свят" вече писа, през март т.г. съдиите от ОС-Благоевград Росица Бункова, Красимир Аршинков, Маргарита Коцева, Атанас Маскръчки, Атанаска Китипова, Петър Пандев, Диана Узунова и Иво Харамлийски сезираха Съдийската колегия на ВСС заради недоволство от работата на председателя на съда Катя Бельова. Кадровиците тогава решиха, че проверка по твърденията на осемте съдии трябва да бъде извършена от САС.

Одитът показа, че съдия Бельова не е извършила никакви нарушения, не се е отнесла тенденциозно и предубедено към колегите си от Наказателно отделение, а работата в съда върви нормално. 

Румен Порожанов подаде оставка, а Борисов я прие

Предишна новина

Работодателите трябва да въведат система за измерване продължителността на работното време

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 10
  Мунчо | нерегистриран
  2
  -4

  Митак, по-добре гражданските съдии от Районен съд-Благоевград да не си отварят устите, защото ако ние си ги отворим, всички от тях, с изключение на Беровски, ще получат раирани пижами и право на заслужен отдих в място тъмно и хладно.

  Не върви, когато целият си се омазал в кафяво, да се правиш на принципен и да учиш другите на морал, нали?!

 2. 9
  А ТИ ЗАЩО НЕ СИ С ИМЕТО СИ.. | нерегистриран
  6
  -1
  До коментар #3 от " | нерегистриран":
  Колегите са застанали с имената си, какво повече от това?

  ВЧЕРА УМРЯХ ОТ СРАМ КАТО ГЛЕДАХСАПУНКАТА НА СК НА ВСС.КАК Е ВЪЗМОЖНО СК ДА НЕ РЕАГИРА НА ПОРЕДНИЯ СКАНДАЛ КОЙТО ПАНОВ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА.

  ССБ ПОДХРАНВА ВОЙНАТА МЕЖДУ КОЛЕГИИТЕ!ТОВА ВЕЧЕ Е В ПОВЕЧЕ!

  ВМЕСТО СЪДИИТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ ТЕ СЕ РАЗЕДИНЯВАТ.ЗА КАКВО ПИТАМ?!ЗАЩОТО БЕЛЬОВА ЗА ПРЪРВИ ПЪТ ПОКАЗВА ,ЧЕ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ С ХАРАКТЕР!

 3. 8
  Митко | нерегистриран
  7
  -4

  А гражданските съдии от рс Благоевград ако си отворят устата - те бяха излъгани че на всеки шест месеца ще има ротация при командироването в БОС, а какво се получи и там лъжа, но колегите ги е страх и мълчат

 4. 7
  Колчо | нерегистриран
  8
  -5

  Фронтмени на атакуващите наказателни съдии са двамата хубавци, за които навремето във вестник "168 часа" излезе култовият материал "Кумците съдят, а жените им - адвокатки". Какво повече да говорим?!

 5. 6
  Мунчо | нерегистриран
  6
  -2

  Скъпа наказателна колежке, не пиша т. нар. от теб "топлофикации" по една проста причина - в Горна Джумая не е имало, няма и няма да има централно парно отопление - тук всичко е на дърва - гори да искаш

  Сега стана ли ти по-спокойно на душичката?

  Остави на мира бай Мунчо - той колкото дела е изгледал (всякакви), ти толкова косми по главата нямаш

  Анадънму?

 6. 4
  Екатерина Николова | нерегистриран
  6
  -7

  Още не сме започнали

 7. 3
  | нерегистриран
  8
  -7

  Колегите са застанали с имената си, какво повече от това?

 8. 2
  Мунчо | нерегистриран
  24
  -10

  Апропо, битката между наказателни и граждански съдии в Окръжен съд Благоевград стана "на живот и смърт" едва когато г-жа Бельова разпореди да изхвърлят от гаража на съда автомобила на един наказателен колега, който никога няма да й прости подобно унижение. Вече няма връщане назад. Всички мостове са изгорени. Войната ще продължи до пълното изтребление на едното отделение от другото или до взаимното им такова. Ако имате път към Благоевград, колеги от страната, носете си каски, бинтове и бронежилетки, за да не пострадате в престрелката :-)

 9. 1
  Мунчо | нерегистриран
  22
  -15

  Атаката е направо страшна - летят куршуми, трещят гранати, свирят снаряди!

  Жалкото е, че ние, гражданските съдии от БлОС, и да искаме, не можем да се видим с колегите си наказателни и да дискутираме епистоларните им умотворения, по простата причина, че последните рядко са на работните си места. Преди вдигането на шумотевицата 80 % от тях се появяваха към 10 ч. сутринта, за да си тръгнат бодро към къщи към 14 ч., "уморени" от положения от тях "къртовски" труд. Един наказателен колега, живеещ срещу съда, дори беше забравил къде е пътят до кабинета му - вратата направо беше хванала паяжини. Сега, около проверките, е особено комично, защото милите ни пеналисти се уплашиха и седят повече по кабинетите, симулирайки "дейност" - то си е тежко и когато "нищоправиш". Дерзайте смело, колеги - целта е близо!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.