Още два апарата за плазмафереза даряват прокурори и следователи

Още два апарата за плазмафереза даряват прокурори и следователи
снимка:БГНЕС

На 21 декември 2020 г. (понеделник) в 11.00 часа в киносалона на УМБАЛ „Св. Анна“ София АД, гр. София ще бъдат дарени два апарата за плазмафереза и необходимите за тяхното функциониране консумативи за извличане на кръвна плазма. Средствата за апаратите, предназначени за УМБАЛ „Св. Анна“ и МБАЛ "Бургасмед", са събрани от дарения на прокурори, следователи и съдебни служители, които се включиха в благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите и в България и Камара на следователите в България.

Автоматизираните апарати за извличане на кръвна плазма, необходима за лечение на тежки случаи на инфектирани с коронавирус, ще получат д-р Николай Андреев – началник на отделението по Трансфузионна хематология в УМБАЛ „Св. Анна“ и д-р Тинка Данчева – представител на ръководството на МБАЛ "Бургасмед“.

Това е второ дарение на апарати за плазмафереза със средства, събрани от прокурори, следователи и служители, в рамките на благотворителната кампания на АПБ и КСБ. Първото бе направено на 10.12.2020 г., когато така необходимата апаратура получиха СБАЛАГ „Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология.

Гости на събитието в понеденик ще бъдат представители на ръководството на Прокуратурата на Република България, АПБ и КСБ.

Церемонията по дарението на двата апарата за извличане на кръвна плазма ще се осъществи при спазване на всички противоепидемични мерки на 21 декември 2020 г. (понеделник) от 11.00 часа в киносалона на УМБАЛ „Св. Анна“ София АД - ул. „Димитър Моллов“ 1, гр. София.

Още по темата

Ало апаши от турски колцентър мамят германски пенсионери

Предишна новина

Магдалинчев: Страх от засягане на интереси предизвика протестите срещу Гешев

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Красимир Харалампиев | нерегистриран
    2
    -4

    Надявам се, че съдиите ще сторят нещо подобно/ако вече не са го направили/.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.