Още една жалба във ВАС срещу толсистемата

Още една жалба във ВАС срещу толсистемата

Поредна жалба е подадена във Върховния административен съд (ВАС) срещу толсистемата, пише в. "24 часа". Според изданието жалбата е от фирмата "Алтима България", а справка в сайта на съда показва, че делото е образувано на 14 юли.

В началото на юли същата фирма се обърна към КЗК заради "бездействие на Агенция "Пътна инфраструктура", като поиска и налагане на мярка "временно спиране". От КЗК обясниха, че произнасянето по такова искане става в 7-дневен срок.

После то може да се обжалва пред тричленен състав на ВАС в тридневен срок от съобщаването му на страните.

"Решенията на КЗК подлежат на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването им на страните, като същият се произнася в срок до един месец от получаване на жалбата и решението му е окончателно", казаха от регулатора.

Решението на КЗК все още не е качено в регистъра на комисията, но след като фирмата се е обърнала към ВАС, вероятно искането ѝ е било отхвърлено. Въпреки че "Алтима България" няколко пъти подава жалби срещу поръчката за толсистемата, жалбата на фирмата не е отговаряла на изискванията за редовност, казаха от КЗК.

В такива случаи жалбоподателите имат тридневен срок да отстранят нередовностите.

Над 63% от обвиняемите се измъкват с условна присъда или глоба

Предишна новина

Прагът за плащанията в брой остава 10 хил. лв. засега

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    4
    0

    КЗК е развъдника на корупция! Послушницата на власт имащи, закрилница на нашите хора, плащащи под масата тлъсти комисионни и монополи,-) Държава имаме ли ?! Не разбира се ,-)

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.